Dumfries kritisch na zege: "Is een terugkomend verhaal"

21 februari 2021, 19:05

Denzel Dumfries is blij dat PSV zondagmiddag nog won in eigen huis tegen Vitesse (3-1), maar de aanvoerder van de Eindhovenaren was maar weinig te spreken over de eerste helft. De rechtsachter zag dat de fouten van de laatste weken opnieuw werden gemaakt en dat irriteerde behoorlijk. "Het is een terugkomend verhaal. De goal die we in de eerste helft tegenkregen, was onbegrijpelijk. Dat moeten we beter doen." 

Dat zei de balende Dumfries tegenover ESPN. "Dan mag je best kritisch zijn, ook als er anderen spelen. Dan moet je als mannen opstaan en bepaalde situaties beter verdelen. Dus dat kan ik niet los zien van eerdere wedstrijden. Ook de spelers die er vandaag (zondag, red.) stonden, staan vaak genoeg aan de aftrap. We spelen bij PSV, dan moet je aan de bal capabel genoeg zijn. Maar we geven uit een doeltrap een 1-op-1-kans en bijna een penalty weg en daarmee de wedstrijd."

De pingel werd uiteindelijk teruggedraaid door Björn Kuipers, waardoor de achterstand in de eerste helft beperkt bleef tot 0-1. "Je moet in deze fase nadenken wanneer je bepaalde spelers rust geeft. Iedereen wil voor PSV vechten, maar je moet slim zijn en soms bepaalde spelers rust geven. Dus ik snap de keuzes van de trainer wel", aldus Dumfries, over de vele wisselingen in het elftal van PSV – ook met het ook op de Europa League-ontmoeting(en) met Olympiakos.

"De wissels waren goed. Je geeft een goal te makkelijk weg, maar de jongens komen er geweldig in", loofde Dumfries, die als een van de weinigen wel negentig minuten op het veld stond. Ibrahim Sangaré, die tegen Olympiakos voortijdig werd gewisseld, eindigde met kramp en ook Dumfries had last: hij eindigde daarom als rechtsbuiten. "Ik voelde het in mijn benen, dus de trainer zei dat Ryan Thomas op rechtsback moest spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen