Schmidt verklaart keuzes voor wissels en systeem

21 februari 2021, 19:40   Bijgewerkt: 21 februari 2021, 19:50

Roger Schmidt zorgde voorafgaand aan de wedstrijd tegen Vitesse opnieuw voor opschudding. De Duitse coach van PSV koos ervoor zes vaste basisspelers aan de kant te houden en leek daardoor lange tijd af te stevenen op puntverlies. Invallers na rust behoedden Schmidt echter opnieuw van een gevoelige tik.

"We moesten vandaag de hele selectie gebruiken om te winnen, dat verdienden we", zegt Schmidt voor de camera van ESPN. "Natuurlijk krijg je met wisselen nooit garantie. Mijn gevoel zei dat sommige spelers niet in staat waren negentig minuten te spelen. Vandaag was het een goede beslissing hen aan de kant te houden en te brengen als invallers. Ze toonden direct hun kwaliteit."

Schmidt liet zijn elftal in een 5-3-2-formatie aantreden, een experiment dat voor rust pijnlijk mislukte. "Voor de beschikbare spelers was dit in mijn ogen het beste systeem", vervolgt Schmidt. "Als je er bepaalde spelers uithaalt, moet je je aanpassen. In de tweede helft gingen we weer op onze eigen manier spelen en ging het veel beter. Voetbal is aanpassen, dat blijkt."

Schmidt mocht na afloop de VAR dankbaar zijn. Hij redde PSV voor rust voor een penalty tegen. De afgelopen weken was de Duitser juist uiterst kritisch op de videoscheidsrechter en pleitte hij voor het afschaffen van het systeem. "Voor vandaag was het prima", glimlachte de Duitser. "Ik vind niet dat de VAR altijd fout is, maar dat er geen foute beslissingen meer mogen zijn. Dat gebeurde de laatste weken echter vaak."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen