Baan Van den Brom serieus op de tocht na weer een verlies

21 februari 2021, 20:09

John van den Brom kan vermoedelijk zijn biezen gaan pakken als trainer van RC Genk. De Nederlandse coach was met de Belgische topclub al bezig aan een vrije val in de Jupiler Pro League en daaraan werd zondagavond een vervolg gegeven. In eigen huis volgde een uiterst pijnlijke nederlaag tegen Beerschot (1-2).

En dat lijkt de tik te zijn die de Nederlandse coach fataal gaat worden, want de kritiek de laatste tijd was met rasse schreden toegenomen, aangezien slechts één (!) van de laatste negen competitieduels werd gewonnen. Tussendoor plaatste RC Genk zich nog wel voor de volgende rondes van de Belgische beker, maar in de competitie – waarin het lang de directe concurrent was van koploper Club Brugge – was het in de laatste negen duels alleen te sterk voor Zulte-Waregem (3-2).

In eigen huis tegen Beerschot dat de laatste drie officiële wedstrijden had verloren – mede door het winterse vertrek van Tarik Tissoudali – moest het gebeuren voor Van den Brom. In het eerste bedrijf was RC Genk ondanks een poging van Raphael Holzhauser op de lat wel sterker: Ito raakte de paal namens de thuisclub, clubtopscorer Paul Onuachu kopte net naast en zag vlak voor de pauze een treffer afgekeurd worden wegens buitenspel.

In het tweede bedrijf kreeg Van den Brom met RC Genk, zoals wel vaker onder zijn leiding, de deksel op de neus omdat het zelf de kansen niet benutte. Na een uur voetballen maakte Jan Van den Bergh vermoedelijk de mooiste treffer uit zijn loopbaan en een kleine tien minuten voor tijd besliste Holzhauser uit een stafschop de wedstrijd (0-2). De invalbeurt van Cyriel Dessers kon het vege lijf voor RC Genk en dus Van den Brom niet meer redden, al zorgde Patrik Hrosovsky in blessuretijd nog wel voor een eretreffer. 

Het heeft er alle schijn van de Nederlandse coach na deze nieuwe domper niet meer te behouden is in zijn functie als eindverantwoordelijke bij RC Genk, van wie de fans al langer roepen om het vertrek van Van den Brom. Dat zou voor de coach na zijn tussentijdse vertrek bij FC Utrecht een ongekende streep door de rekening zijn - maar niet onterecht gezien de sportieve prestaties. 

Lees ookVan den Brom vreest niet voor positie: "Leef van dag tot dag"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen