Fernandes schittert opnieuw tijdens afwezigheid Van de Beek

21 februari 2021, 21:49

Manchester United heeft geen fout gemaakt in strijd om de bovenste plekken in de Premier League. De Red Devils wonnen in eigen huis met 3-1 van laagvlieger Newcastle United en mochten daar met name Bruno Fernandes voor danken. De Portugese middenvelder toonde andermaal aan tot de allerbeste spelers ter wereld te behoren.

Krankzinnig is misschien nog het beste stempel op de prestaties van Bruno Fernandes, die bij Manchester United wekelijks steeds meer Messiaanse vormen begint aan te nemen. Want hoe United ook tot scoren komt, vrijwel altijd staat Bruno Fernandes aan de basis. Donny van de Beek, die ontbrak wegens een spierblessure, zal het ongetwijfeld al hebben geaccepteerd: tegen de sterrenstatus van zijn Portugese concurrent valt niet op te boksen.

Fernandes schitterde ook tegen Newcastle United, door Daniel James na rust in staat te stellen de score te openen en een kwartier voor tijd de wedstrijd vanaf elf meter te beslissen. Voor rust was hij zeldzaam genoeg niet bij de openingsgoal van Marcus Rashford betrokken: de Engelsman zorgde voor het hoogtepunt van de avond door de bal na een fraaie solo kiezelhard in de korte hoek te rammen.

Allan Saint-Maximin bracht Newcastle nog terug in de wedstrijd, maar kon met zijn ploeg geen stunt bewerkstelligen. Voor Newcastle nemen de zorgen langzaam maar zeker toe. De middenmoter van de afgelopen jaren is inmiddels gezakt naar plek zeventien in de competitie. De voorsprong op de degradatiestreep bedraagt slechts drie punten.

Bij Manchester United ziet het er beduidend rooskleuriger uit. De topclub bezet momenteel de tweede plaats in de Premier League en lijkt hard op weg naar een startbewijs voor de Champions League. De titel is momenteel echter ver uit zicht: koploper Manchester City heeft een gat van liefst tien punten geslagen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen