Blind duidelijk: "Dit was voor ons geen tussendoortje"

21 februari 2021 – Daley Blind was tevreden over de betrekkelijk eenvoudige overwinning die Ajax in eigen huis boekte op Sparta. Na een ijzersterke eerste helft liepen de Amsterdammers uit naar een 4-2 overwinning. Volgens Daley Blind was het duel met de Rotterdammers zeker geen opwarmpotje in aanloop naar de belangrijke return in de Europa League tegen Lille OSC.

Blind duidelijk: "Dit was voor ons geen tussendoortje"

"Het was een prima overwinning, we hebben drie punten binnen. Op naar de volgende", waren de zakelijke woorden van Blind na afloop voor de camera van ESPN. Blind benadrukt dat zijn ploeg het duel met Sparta uiterst serieus nam. "We benaderden deze wedstrijd zeker niet als een tussendoortje. Met name voor rust hebben we goed voetbal laten zien."

Na rust had Ajax uit kunnen lopen naar een monsterscore, maar Sparta hield de schade beperkt. Dankzij Danzell Gravenberch kwam het zelfs nog twee keer tot scoren. "Na rust namen we duidelijk gas terug. Daar moeten we denk ik niet te zwaar aan tillen. Onze manier van spelen kost veel kracht, dan is het logisch dat je bij een ruime voorsprong terugschakelt. We zijn in ieder geval op de goede weg."

gerelateerd