Ten Hag kritisch op Ajax: "Lag aan instelling"

21 februari 2021, 23:16

Erik ten Hag kon zondagavond niet geheel tevreden zijn over het optreden van zijn ploeg tegen Sparta. Ajax won weliswaar vrij eenvoudig met 4-2, maar liet vooral na rust na de score meer uit te breiden. Dankzij twee tegengoals van Danzell Gravenberch kwamen de bezoekers uit Sparta op het scoreformulier zelfs nog enigszins dichtbij.

Ten Hag zag zijn ploeg goed starten. "Hoe we de wedstrijd hebben aangepakt in de eerste helft, was echt perfect", aldus de coach voor de camera tegen ESPN. "We hadden de juiste instelling, de juiste positionering en maakten schitterende goals. In de tweede helft liepen de spelers uit de teamtactische orde, waardoor de afstanden steeds groter werden en we meer moesten lopen. Daardoor lieten we de tegenstander meer toe en scoorden zij twee keer. Dat was onnodig en dat riepen we over onszelf af."

Ten Hag legde de vinger op de zere plek en constateerde waar het verkeerd ging. "Ik denk dat het duidelijk is: instelling. We liepen uit de discipline, daardoor werd het een rommeltje. Sparta kreeg daardoor ruimte waaruit ze twee keer scoorden. De spelers moeten dat in het veld regelen. Als ze de principes van ons spel volgen, was dit niet nodig geweest."

Ten Hag was lyrisch over het optreden van Perr Schuurs, die Ajax met een vrije trap vlak voor rust op 3-0 bracht. "Schuurs staat op ons lijstje en we weten dat hij een geweldige trap heeft. Het is mooi dat hij hem raak schiet, dat heeft hij verdiend. De kwaliteiten heeft hij en hij werkt er keihard voor. Hij speelde een uitstekende wedstrijd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen