Gisteren gemist: Ajax en United winnen, PSG onderuit

22 februari 2021, 00:30   Bijgewerkt: 21 februari 2021, 23:40

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 22 februari.

Ajax geeft één helft gas en boekt moeiteloze zege op Sparta

Ajax heeft zondagavond tussen de twee duels met Lille een moeiteloos tussendoortje gehad: Sparta werd in de Johan Cruijff ArenA met 4-2 verslagen. Sebastien Haller maakte er voor rust twee en ook Perr Schuurs vond in de eerste helft het net. Na rust namen de Amsterdammers gas terug en maakte invaller Danzell Gravenberch er nog twee tegen zijn broertje Ryan. Door de zege vergroot Ajax het gat met PSV weer naar zes punten. De Amsterdammers hebben daarbij ook nog eens een duel tegoed.

PSG krijgt thuis opnieuw mokerslag in titelstrijd

Paris Saint-Germain lijkt steeds meer rekening te moeten houden met het uit handen geven van de Franse hegemonie. De Parijzenaren gingen in eigen huis met 0-2 onderuit tegen AS Monaco en zagen daarmee de achterstand op de concurrentie oplopen. De Monegasken meldden zich daarentegen brutaal in de strijd om de titel, die de laatste jaren nooit zo open lag als nu.

Ten Hag kritisch op Ajax: "Lag aan instelling"

Erik ten Hag kon zondagavond niet geheel tevreden zijn over het optreden van zijn ploeg tegen Sparta. Ajax won weliswaar vrij eenvoudig met 4-2, maar liet vooral na rust na de score meer uit te breiden. Dankzij twee tegengoals van Danzell Gravenberch kwamen de bezoekers uit Sparta op het scoreformulier zelfs nog enigszins dichtbij.

Fernandes schittert opnieuw tijdens afwezigheid Van de Beek

Manchester United heeft geen fout gemaakt in strijd om de bovenste plekken in de Premier League. De Red Devils wonnen in eigen huis met 3-1 van laagvlieger Newcastle United en mochten daar met name Bruno Fernandes voor danken. De Portugese middenvelder toonde andermaal aan tot de allerbeste spelers ter wereld te behoren.

Mitroglou bezorgt Olympiakos enorme domper richting PSV-uit

Olympiakos heeft een matige generale beleefd in aanloop naar de Europa League-return tegen PSV. In eigen land verspeelde de Griekse koploper punten tegen Aris Thessaloniki (1-1), waardoor het voor de tweede week op rij zeldzaam averij opliep. Het was uitgerekend een ex-PSV'er die Olympiakos de das omdeed.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen