VVCS over 'verkeerde handelswijze' Feyenoord: "Naar de rechter"

21 februari 2021, 23:56

Louis Everard, directeur van spelersvakbond VVCS, begrijpt heel goed dat de selectie van Feyenoord niet opnieuw akkoord wil gaan met een tweede loonoffer. Spelers kregen deze week de mededeling opnieuw een deel van hun salaris te moeten inleveren wegens financiële problemen bij de club. Daar waren de spelers het niet mee eens. 

Feyenoorders moesten vorig jaar al geld inleveren. "Het uitgangspunt is toen geweest: de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten", zegt Everard in gesprek met NOS Langs de Lijn. "Wij wilden rekening houden met de NOW-regeling. De aanbeveling die we toen collectief hebben gedaan, gold tot 31 december 2020. De Feyenoord-spelers hebben daaraan meegedaan. En ik kan zeggen dat zij een fors offer hebben gebracht, écht een heel fors offer."

Feyenoord krijgt financiële klappen en was daarom genoodzaakt in te grijpen. "Dan ga je met elkaar in overleg en dan probeer je een redelijk compromis te vinden. Het is natuurlijk niet zo dat je als club eenzijdig een soort dictaat kunt opleggen", zegt Everard. "Bij dat eerste akkoord hebben alle spelers individueel getekend. Dus waarom zou dat nu anders zijn?"

Everard kan juridische stappen van de spelersselectie niet uitsluiten. "Dat de club geld inhoudt zonder dat de speler individueel toestemming heeft gegeven. Dan kan die speler zeggen: oké, ik pik het of ik pik het niet. Pikt hij het niet, dan maakt hij de gang naar de rechter. In het voetbal is het de arbitragecommissie. En dan is het aan de arbitragecommissie om daar een oordeel over te geven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen