Goal Veltman kan nederlaag tegen Riedewald niet voorkomen

22 februari 2021, 22:59   Bijgewerkt: 22 februari 2021, 23:06

Crystal Palace heeft op bezoek bij Brighton & Hove Albion een treffer van Joël Veltman overleefd. The Seagulls waren de betere partij, maar lieten na de kansen te benutten. Na een halfuur kwam Crystal Palace op voorsprong door een fantastische goal van Jean-Philippe Mateta. De voorsprong hield stand tot de rust, maar na tien minuten maakte Brighton gelijk via Veltman. In minuut 95 tekende Christian Benteke voor de winnende goal.

Crystal Palace stond in de beginfase enorm onder druk en creëerde een hele periode niet veel, tot er kort voor de dertigste minuut een countermogelijkheid ontstond via Jordan Ayew. De aanvaller kon zich met zijn fysiek door de verdedigers van Brighton knokken, en kon daarna de voorzet geven op Mateta die hem geweldig binnen werkte met de hak. Het elftal van Graham Potter bleef pushen voor een gelijkmaker, maar hij viel maar niet. De eerste helft eindigde dan ook met de 1-0 voorsprong voor Crystal Palace. Brighton verdiende meer dan dat na 45 minuten.

In de tweede helft ging het er ook hard aan toe. Crystal Palace verdedigde met man en macht, terwijl Brighton bleef zoeken naar het gaatje. En dat gaatje kwam er ook uiteindelijk, en wel via Joël Veltman. De verdediger knalde de bal in de rechterhoek van het doel langs de Spaanse Guaita nadat de bal goed voor hem viel van een Palace verdediger. Zonder te twijfelen werkte hij de bal goed binnen, en maakte hij zijn eerste Premier League goal. En zo lag de wedstrijd weer open. Het doel van Palace werd goed onder vuur gezet, en Brighton had dan ook meer dan genoeg kansen om de voorsprong te pakken. Dat kwam Brighton duur te staan, want Crystal Palace maakte via een volley van Benteke de winnende goal in minuut 95. Het team van Hodgson is twee keer voor het doel geweest van Brighton en scoorde beide keren.

Brighton had de punten hard nodig om zich weg te knokken van de degradatiezone, terwijl het Crystal Palace van Patrick van Aanholt en Jaïro Riedewald zich met deze punten nog wat verder de middenmoot in zou kunnen slaan. De overwinning kwam voor Crystal Palace goed uit, die zich met dit resultaat goed in de middenmoot hebben geplaatst.