Gisteren gemist: dubbelslag Ronaldo, uitblinkende Nederlanders

23 februari 2021, 00:30

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 23 februari.

Superieure Ronaldo gidst Juventus langs hekkensluiter Crotone

Juventus heeft zonder problemen drie punten toegevoegd aan het seizoenstotaal. Op bezoek bij hekkensluiter Crotone won de Oude Dame met 3-0. Cristiano Ronaldo toonde maar weer eens zijn waarde en voorkwam dat zijn ploeg opnieuw averij opliep. De achterstand op koploper Inter lijk met nog zestien duels zeker niet onoverbrugbaar, maar pijnlijk zal de achterstand voor Juve zeker zijn.

Glansrol voor Nederlanders bij wéér zege Brugge

Club Brugge heeft maandagavond opnieuw gewonnen in de Belgische competitie. OH Leuven werd met 3-0 verslagen. De eerste goal vormde direct het hoogtepunt: op aangeven van basisklant Tahith Chong scoorde de achttienjarige Ignace van der Brempt na een fantastische solo. Kort voor de rust maakte Brugge ook de 2-0, via een strafschop van Ruud Vormer en gooide het de wedstrijd al in het slot. Clinton Mata zorgde kort voor tijd voor het laatste hoogtepunt voor Brugge, dat de veertiende competitiewedstrijd op een rij won.

Goal Veltman kan nederlaag tegen Riedewald niet voorkomen

Crystal Palace heeft op bezoek bij Brighton & Hove Albion een treffer van Joël Veltman overleefd. The Seagulls waren de betere partij, maar lieten na de kansen te benutten. Na een halfuur kwam Crystal Palace op voorsprong door een fantastische goal van Jean-Philippe Mateta. De voorsprong hield stand tot de rust, maar na tien minuten maakte Brighton gelijk via Veltman. In minuut 95 tekende Christian Benteke voor de winnende goal.

Cambuur verstevigt koppositie dankzij Mühren

SC Cambuur heeft zich hersteld van het puntverlies dat het afgelopen week leed in de Eerste Divisie. De koploper boekte op bezoek bij Jong FC Utrecht een 0-2 overwinning en vergrootte daarmee weer de voorsprong op de concurrentie. Wie anders dan Robert Mühren nam zijn ploeg op sportcomplex Zoudenbalch bij de hand.

Sevilla passeert Barça dankzij hakgoal De Jong

Mede dankzij een heerlijke goal van Luuk de Jong heeft Sevilla uitstekende zaken gedaan in La Liga. De Spaanse subtopper won met 0-2 van Osasuna en vervolgde daarmee de opmars in de competitie. Sevilla passeerde door de overwinning zelfs FC Barcelona en verkleinde het gat met de kwakkelende koploper Atlético Madrid tot zeven punten.