Heerenveen stalt teleurstellende Fernández in Uruguay

23 februari 2021, 12:49

Joaquín Fernández is alweer vertrokken bij sc Heerenveen. De verdediger wordt door de Friese club uitgeleend aan Montevideo City Torque in zijn thuisland. Hij wordt voor een jaar, tot 1 januari 2020 in Uruguay gestald.

In de zomer kwam de 22-jarige verdediger over van River Plate, maar hij maakte zo weinig indruk dat hij zijn debuut nog niet eens gemaakt heeft bij Heerenveen. Omdat de beloftencompetitie door corona momenteel stilligt, kon hij zich daarnaast ook niet goed ontwikkelen. Met deze uitleenperiode heeft Heerenveen dus een oplossing gevonden voor de situatie.

Technisch manager Gerry Hamstra vindt het een goede zaak dat de verdediger naar zijn thuisland terugkeert. "Voor Joaquin is het belangrijk om weer aan spelen toe te komen zodat hij zich kan blijven ontwikkelen. Montevideo City is onderdeel van de City Football Group en hanteert een Europese speelstijl. We denken dat deze verhuur in de huidige situatie het beste voor hem is. Uiteraard wensen we Joaquin heel veel succes en zullen we zijn verrichtingen nauwlettend in de gaten houden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen