'Ruim 6.500 arbeidsmigranten overleden bij WK-werkzaamheden'

28 februari 2021, 12:41

Meer dan 6.500 arbeidsmigranten zijn overleden bij de werkzaamheden die plaatsvinden in Qatar voor het WK van 2022. Dat meldt The Guardian. Het gaat veelal om migranten uit India, Pakistan, Nepal, Bangladesh en Sri Lanka. Overheidsbronnen uit die landen hebben de aantallen bevestigd tegenover het Engelse dagblad.

De voorbereidingen op het EK van volgend jaar begonnen in 2010. Vanaf dat moment ging het hard met de overleden arbeidsmigranten die werden ingezet om Qatar klaar te stomen voor het mondiale voetbalevenement. Sinds 2010 zouden er per week gemiddeld twaalf arbeiders zijn omgekomen. Die aantallen vallen veel hoger uit dan eerst werd gedacht. Overigens ligt het totaal van 6.500 waarschijnlijk hoger, omdat er ook arbeiders zijn gekomen uit landen waarvan geen data beschikbaar is. Van onder meer Kenia en de Filipijnen zijn geen cijfers bekend.

Het is al langer bekend dat de omstandigheden in Qatar abominabel zijn voor de arbeidsmigranten. De werkdagen zijn lang, vinden plaats in de hitte en zijn gevaarlijk door de ondermaatse veiligheidsmaatregelen en woonsituaties.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen