Groenendijk toch niet naar PEC Zwolle: "Het plaatje klopte niet"

23 februari 2021 – Alfons Groenendijk heeft een gesprek gevoerd met PEC Zwolle, dat hem wilde strikken als tijdelijke trainer. Het was de bedoeling dat Groenendijk de ontslagen John Stegeman zou opvolgen, om vervolgens het stokje in de zomer over te dragen aan Art Langeler. Hij ziet een rol als tussenpaus echter niet zitten.

Groenendijk toch niet naar PEC Zwolle: "Het plaatje klopte niet"

Groenendijk heeft PEC laten weten dat hij afziet van een kort dienstverband bij de club. "Het plaatje klopte niet voor mij", reageert de trainer bij het Leidsch Dagblad. "Ik ging het gesprek - een goed gesprek overigens, dat wel - open in. Het idee was dat ik interim-trainer zou worden, tot 1 april. Daarna zou Langerer het overnemen en kon ik assistent worden. Op zich zag ik daar wel iets in, je bent toch weer in beeld. Maar ineens lag dat allemaal al op straat. Je kon het overal in de media lezen en ik kreeg er ook belletjes en appjes over. Als 'tussenpaus' kom je dan niet erg sterk binnen."

Zodoende kreeg de voormalig coach van onder meer Willem II, Excelsior en ADO Den Haag er een steeds minder goed gevoel bij. "Spelers weten ook dat je over een paar weken weer een stapje terugdoet, dat tast je aan in je gezag. Bovendien ontbrak voor mij het perspectief op de langere termijn. Werken op basis van gelijkwaardigheid is één ding, maar ik voel me te veel hoofdtrainer om als assistent te fungeren. Niks negatiefs over PEC, een prima club. Maar al met al was het gevoel voor nu niet goed. Daarom heb ik vanochtend afgezegd."

Eredivisie

gerelateerd