De Koning en VVV-Venlo na huidig seizoen uit elkaar

23 februari 2021, 16:15

Hans de Koning is bezig aan zijn laatste seizoen als trainer van VVV-Venlo. De club maakte dinsdagmiddag bekend dat de partijen na dit seizoen 'in goed overleg' uit elkaar gaan. Volgens de club lagen de ambities van De Koning en de mogelijkheden bij VVV te ver uit elkaar, waarna beide partijen besloten na dit seizoen hun eigen weg te gaan.

Nadat technisch manager Stan Valckx De Koning op de website van de club bedankte voor de 'fantastische prestaties' die hij bij VVV heeft neergezet, lichtte hij de keuze verder toe. "Tijdens de structurele gesprekken die we met Hans hebben gevoerd, hebben we het uiteraard ook over zijn toekomst gehad. Daarin proefden we echter dat zijn ambities en onze mogelijkheden nog niet op alle vlakken strookten met elkaar. Daar konden wij hem op korte termijn ook geen perspectief in bieden of duidelijkheid over geven. Hans gaat nu op zoek naar een nieuwe uitdaging en dat besluit respecteren we."

Ook De Koning zelf gaf uitleg bij zijn vertrek. "Ik heb de afgelopen periode met ontzettend veel plezier bij VVV-Venlo gewerkt en samen met staf en spelers een aantal mooie resultaten geboekt waar we trots op mogen zijn. De club en de sfeer die er heerst, het is écht een warm nest", begon hij. "Maar soms moet je de keuze maken om een nieuwe stap te zetten, om je op persoonlijk vlak verder te kunnen ontwikkelen. En ik heb zo mijn eigen ambities. Die ga ik in een andere mooie uitdaging proberen te verwezenlijken. Maar club en supporters hoeven zich geen zorgen te maken: alle energie en focus ligt bij mij op het goed ten einde brengen van dit bijzondere seizoen."

De Koning ging op 1 januari 2020 aan de slag als hoofdtrainer in Venlo, nadat hij daarvoor een jaar trainer was van FC Volendam. Met de nieuwe coach aan het roer wist VVV zich te handhaven in de Eredivisie en ook in het huidige seizoen ligt het redelijk op koers (negen punten boven de degradatiestreep). Vooral in de januarimaand deed de ploeg erg goede zaken. Bovendien werd de halve finale van de KNVB Beker bereikt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen