Een jaar sinds nummer één: het doelpuntrijke jaar van Fernandes

23 februari 2021, 18:53

Vandaag exact een jaar geleden maakte Bruno Fernandes zijn eerste goal voor Manchester United. Dat deed hij in de Premier League-wedstrijd tegen Watford, die met 3-0 werd gewonnen. Het was de eerste van vele doelpunten die hij zou maken bij de club waar hij uitgroeide tot Premier League-sensatie. FCUpdate.nl blikt terug op de ontwikkeling van Bruno Fernandes bij Manchester United.

De transfer

Zoals bij vele andere Engelse transfers, was er veel enthousiasme voor de nieuwe aankoop van Manchester United. En dat is niet gek, Fernandes maakte al jarenlang een fantastische indruk bij zijn oude werkgever Sporting Portugal. Tijdens de dagen voorafgaand aan de bekendmaking tweette Rio Ferdinand er al op los. Hij kon niet meer wachten op de officiële aankondiging van de Portugese tovenaar. Ook de supporters zorgden voor een heuse Twitter-rel, want Manchester United hield de fans al wekenlang in spanning.

Toen was het moment eindelijk daar. Dat oh-zo geanticipeerde bericht stond eindelijk online. Op 29 januari, tijdens een winterse woensdagmiddag, was het rond. Voor een, achteraf gezien, kleine 55 miljoen kwam de speler over vanuit Portugal. De media brandde los. Gary Neville, de ex-verdediger van Manchester United, liet meteen weten dat er veel druk op de schouders stond van Fernandes. "Ze hadden spelers nodig. Er waren veel blessures bij de middenvelders, dus een nieuwe, fitte middenvelder was hard nodig. Hopelijk laat hij meteen zien dat hij er klaar voor is. De fans twijfelen al een tijdje aan het aankoopbeleid van de club, dus er zijn nu best hoge verwachtingen van Fernandes", vertelde hij tegenover Sky Sports.

De eerste goal

Die hoge verwachtingen van de supporters werden al snel waargemaakt. Na zijn debuut tegen Wolverhampton Wanderers en de topper tegen Chelsea, was het tijd voor de wedstrijd tegen Watford. Watford, dat later dat seizoen degradeerde, werd die dag ook de eerste club waar Bruno Fernandes tegen scoorde voor Manchester United.

Tijdens die wedstrijd werd nog een keer duidelijk wat de Portugees op Old Trafford kon brengen. De Portugees bekroonde zijn goede optreden met een goal en een assist. "Bruno Fernandes verandert dit team compleet", vertelde een enthousiaste supporter tegenover The United Stand na de wedstrijd. "Het waren de makkelijke dingen. De passes naar voren, zijn mogelijkheid om het tempo te verhogen in het team. Hij was overal bij betrokken. Hoeveel kansen heeft hij alleen gecreëerd vandaag? De dingen die Bruno doet maken andere spelers beter." Een middenvelder die het spel van Manchester United met één aanraking weer aantrekkelijk maakte, iets waar de club jarenlang naar heeft gezocht.

De rest is geschiedenis

Steeds meer begon de Portugese middenvelder zich ook in de kijker spelen bij fans van andere clubs. De middenvelder die eigenlijk geen tijd nodig had om te wennen aan het hoge tempo en het fysieke spel van de Premier League, werd binnen no-time één van de sterspelers van de competitie. Dat seizoen speelde Bruno Fernandes nog twaalf Premier League-duels voor Manchester United. Hij was betrokken bij vijftien doelpunten (acht goals, zeven assists) en kreeg daarmee ook een plek in het Team of the Season.

Nu, half in zijn tweede Premier League seizoen, staat Manchester United met hem als absolute topspeler derde in de Premier League. Een positie die voor dit seizoen nog net te hoog leek te zijn voor het elftal van Ole Gunnar Solskjaer. Ook Fernandes zelf is nog belangrijker geworden: hij was dit seizoen betrokken bij 25 Premier League-doelpunten. Met zijn vijftien goals en tien assists leidt hij de ranglijst van spelers met de meeste doelpuntencontributies.

Fernandes staat na één jaar in Manchester al bekend als een van de beste middenvelders van de wereld. De inmiddels 28-jarige Portugees lijkt nog steeds elke week beter te worden. Sinds die wedstrijd tegen Watford is Fernandes betrokken geweest bij 54 doelpunten, hetzelfde aantal als Lionel Messi. Alleen Robert Lewandowski deed het met zijn betrokkenheid bij 68 goals beter. Het is hopen dat Fernandes deze uitzonderlijke statistieken nog lang voort kan zetten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen