Snoei verlengt bij De Graafschap en heeft duidelijke missie

23 februari 2021 – Mike Snoei ondertekende maandagmiddag zijn nieuwe contract voor De Graafschap. De oefenmeester, die vorig seizoen nog promotie misliep door het coronavirus, wordt daarmee door de directie beloond voor zijn goede prestaties op de Vijverberg. Zijn aflopende verbintenis is verlengd tot 2022.

Snoei verlengt bij De Graafschap en heeft duidelijke missie

"Eerst promoveren en dan de club in de eredivisie houden, dat is mijn missie", aldus de trainer die momenteel bezig is aan zijn tweede seizoen bij de blauw-witten. Wat betreft die promotie ligt De Graafschap momenteel goed op koers. De ploeg staat op plek twee in de Keuken Kampioen Divisie, met een voorsprong van drie punten op de nummer drie, Almere City.

"Ik ben enorm blij met het vertrouwen van de club", vertelt de trainer in een interview met De Gelderlander. "Ik ben nog niet klaar bij De Graafschap. We zitten in een fantastische periode. Dat smaakt naar meer." Snoei zit bovendien goed op zijn plek in Doetinchem. "Bij het grootste deel van de club heb ik een fijn gevoel gekregen. Ik voel veel waardering van de mensen met wie ik dagelijks werk. Dat is voor mij het belangrijkste en geeft extra energie om door te gaan." 

Snoei heeft het bewust over 'het grootste deel', omdat er volgens de krant intern wel wat discussie was over zijn contractverlenging. 'Zijn nukkig imago' zou voor twijfels hebben gezorgd, evenals het moeizame voetbal. Wegens de flink verbeterde resultaten in de afgelopen anderhalve maand zijn die twijfels grotendeels verdwenen. "Er zijn binnen een club altijd mensen die er anders tegenaan kijken", reageerde Snoei zelf.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd