Heracles bevestigt vertrek Van der Water: "Logisch moment"

23 februari 2021 – De transfer van Silvester van der Water naar het Amerikaanse Orlando City is afgerond. De 24-jarige aanvaller verruilt daarmee Heracles Almelo voor een avontuur in de MLS, waar hij voor drie seizoenen heeft getekend. Het is een transfer die Van der Water zelf heeft verdiend, zo oordeelde technisch directeur Tim Gilissen. 

Heracles bevestigt vertrek Van der Water: "Logisch moment"

"Hij kwam van een niveau lager (Almere City, red.) en had in het begin logischerwijs even tijd nodig", blikte Gilissen terug op de website van Heracles. "Daarna heeft hij laten zien van waarde te zijn voor Heracles Almelo met onder meer veel doelpunten en assists. Hij heeft zich daarmee in de kijker gespeeld van andere clubs." Van der Water zelf uitte zijn dankbaarheid voor zijn periode in Almelo. "Ik heb veel geleerd bij deze club. Zowel fysiek als mentaal ben ik sterker geworden. Ik ben dan ook blij dat Heracles Almelo mij de kans heeft geboden om me hier verder te ontwikkelen."

Dat de transfer pas na de drukke januarimaand tot stand kwam, was volgens Gilissen een bewuste keuze. "Die periode hebben we bewust afgewacht, gezien het aantal wedstrijden en het belang ervan. Bovendien begint de Amerikaanse competitie in april en start hun voorbereiding deze periode. Ook omdat we denken het vertrek op te kunnen vangen binnen de huidige selectie, is dit een logisch moment voor de transfer."

Eredivisie

gerelateerd