Bayern München verslaat een armoedig SS Lazio

23 februari 2021 – Bayern München heeft zich dinsdagavond in de Champions League met gemak langs SS Lazio geknokt. De regerend kampioen van het toernooi won zonder problemen met 4-1 in Italië, een ruime voorsprong die mede mogelijk werd gemaakt door een recordbrekende goal van Jamal Musiala.

Bayern München verslaat een armoedig SS Lazio

De eerste helft begon met een periode van veel druk van Bayern München. Lazio stribbelde nog een beetje tegen, maar al snel bleek dat het niet bestand was tegen deze pressing van de Duitsers. Bij de eerste goal werd dat dan ook pijnlijk duidelijk voor Lazio. Een slechte pass terug op de keeper resulteerde in een grote kans voor Robert Lewandowski. De Pool benutte, zoals bijna altijd, zijn kans en de 1-0 stond na nog geen kwartier op het bord. Even later volgde ook al snel de 2-0. De jonge Jamal Musiala werd de jongste doelpuntenmaker ooit in de Champions League voor Bayern München door een harde poeier in de linkeronderhoek. Kort voor de rust gooide Leroy Sané de wedstrijd op slot met zijn goal, de derde voor Bayern München. 

De kans op een mirakel was ook al snel verdwenen. Nog geen twee minuten nadat de wedstrijd hervat was, werd een voorzet in eigen doel geschoten door Francesco Acerbi. Lazio zette tijdens deze cruciale wedstrijd een absolute wanprestatie neer. Toch kwam er al vrij snel een kleine troost voor de Italianen, Joaquín Correa benutte één van de eerste kansen van Lazio en maakte de 1-4. Patric, die een waardeloze wedstrijd speelde achterin bij Lazio, werd kort voor minuut zestig gewisseld voor Wesley Hoedt. De Nederlander mocht achterin proberen de schade te beperken. Al leek dat niet helemaal het doel te zijn van SS Lazio in de tweede helft, waar de wedstrijd meer en meer op een ordinaire schoppartij begon te lijken.  De schade was aangericht, en Bayern leek genoegen te nemen met de 4-1 voorsprong. Een kans dat Lazio als winnaar uit deze strijd zou komen heeft er eigenlijk geen moment ingezeten.

Voor Bayern betekent dit dat de volgende ronde bijna een zekerheid is. Lazio mag zich nu gaan focussen op de Serie A, waar het één punt te weinig heeft voor een Europa League-ticket momenteel. De ploeg van Inzaghi kan nog voor een comeback zorgen in München volgende maand, maar dan zullen ze wel stukken beter voor de dag moeten komen.

UEFA Champions League

gerelateerd