Giroud pakt hoofdrol bij belangrijke uitzege Chelsea op Atlético

23 februari 2021 – Olivier Giroud heeft zich dinsdagavond gekroond tot de matchwinner in het Champions League-duel tussen Atlético Madrid en Chelsea. Met een schitterende omhaal tekende de Franse spits voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Voor Chelsea is het een uitstekend resultaat, aangezien het de thuiswedstrijd nog voor de boeg heeft.

Giroud pakt hoofdrol bij belangrijke uitzege Chelsea op Atlético

Een plek bij de eerste elf van Chelsea is voor Olivier Giroud meestal niet weggelegd, maar wanneer hij wel op het veld staat is hij vaak belangrijk. Bij zijn eerste basisplaats in de Champions League scoorde hij vier (!) keer tegen Sevilla (eindstand 4-0), dus dat hij vandaag voor de tweede keer aan de aftrap stond in het miljardenbal, beloofde veel. De Fransman kreeg de voorkeur boven Tammy Abraham, waar Thomas Tuchel ook Hakim Ziyech opnieuw op de bank liet beginnen.

Het duurde wel even voor Giroud zijn hoofdrol in Boekarest - waar het duel wegens de strenge coronaregels in Spanje gespeeld werd - wist op te eisen. Lange tijd bleef het 0-0 en kon Chelsea het overwicht in balbezit en kansen niet omzetten in dat belangrijke uitdoelpunt. Het lukte uiteindelijk in de 68e minuut, al werd het doelpunt pas enkele minuten later goedgekeurd. De bal vloog richting de volledig vrij staande Giroud, die niet aarzelde en met een prachtige omhaal binnen schoot. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel, waarna de VAR er drie minuten voor nodig had om te concluderen dat het Atlético-verdediger Mario Hermoso was die de bal Girouds kant op speelde.

Het doelpunt - voor Giroud alweer zijn zesde in de Champions League, waar hij pas vijf wedstrijden speelde, drie keer als invaller - bleef dus staan en bleek al snel het hoogtepunt van de wedstrijd. Meer doelpunten vielen er niet, wat uiteindelijk een uitstekende uitgangspositie voor Chelsea betekent. De ploeg van Tuchel moet in eigen huis de voorsprong zien te verdedigen dan wel uit te bouwen, waar Atlético op jacht zal moeten naar doelpunten. 

UEFA Champions League

gerelateerd