De tops en flops van de achtste finales van de Champions League

25 februari 2021, 12:00

Alle heenwedstrijden in de achtste finale van de Champions League zijn afgewerkt. De laatste vier duels leverden louter uitzeges op. Bayern München en Manchester City maakten de meeste indruk, terwijl Atlético Madrid en SS Lazio behoorlijk tegenvielen, evenals arbiter Tobias Stieler. Zoals na elke speelronde maakt FCUpdate.nl de balans op met de tops en flops.

Tops 

1. Manchester City 

"Ik heb nog nooit een zak geld een goal zien maken." Was getekend Johan Cruijff. Toch is een van zijn discipelen, Pep Guardiola, momenteel extreem succesvol en volgens de coach vanwege een wel heel opvallende reden. "We hebben veel geld, waardoor we ongelooflijk goede spelers kunnen vastleggen", zei de coach na de negentiende officiële zege op rij, waarbij Borussia Mönchengladbach ditmaal het slachtoffer werd. Misschien ligt de waarheid in het midden: Geld kan niet scoren, maar misschien wel goals voorkomen? The Citizens zijn in het miljardenbal al zes wedstrijden zonder tegengoal (527 minuten achter elkaar): alleen FC Porto maakte dit seizoen een goal tegen Guardiola's formatie in de Champions League. Winnen van City is momenteel schier onmogelijk, maar voor scoren in de CL begint bijna hetzelfde te gelden...

{image[346256][right-half][]}2. Recordbrekende Musiala

Met zeventien jaar en 363 dagen werd Jamal Musiala afgelopen dinsdag de jongste Champions League-doelpuntenmaker aller tijden voor Bayern München met een fantastisch doelpunt. Bayern won de wedstrijd met gemak van Lazio (1-4), en staat mede door hem met anderhalf been in de kwarfinales van het miljardenbal. De middenvelder pakte meteen zijn kans bij zijn eerste basisplaats in de Champions League. Musiala verving Thomas Müller, die niet mee kon doen door zijn coronabesmetting, en deed dat met verve. Met Leon Goretzka en Joshua Kimmich achter zich speelde de middenvelder een fantastische wedstrijd. Het was in meerdere opzichten een mooie week voor Duitsland, omdat Musiala Die Mannschaft verkoos boven Engeland. 

3. Ferland Mendy

Real Madrid verschafte zich dankzij Ferland Mendy een uitstekende uitgangspositie voor het bereiken van de kwartfinale van de Champions League. De 25-jarige linkervleugelverdediger speelde tegen Atalanta een dubbele hoofdrol. Na ruim een kwartier spelen was hij voor het eerst belangrijke voor de gehavende Madrilenen. De Fransman werd onderuit gehaald door Remo Freuler, waarna een rode kaart voor de Zwitser volgde. Vijf minuten voor tijd scoorde hij ook nog eens op fraaie wijze de bevrijdende 0-1, waardoor Real Madrid op de drempel van de laatste acht van het miljardenbal staat.

4. 'Bankje' Giroud

Met zijn vierde seizoen bij Chelsea behoort Giroud (34) door alle wisselingen inmiddels tot het meubilair van The Blues, maar dan wel als oud bankje wat je al een paar keer weg had willen gooien, maar op die ene verjaardag toch net nog even van pas komt. De Fransman kwam amper aan spelen toe in de eerste seizoenhelft, werd al een paar keer naar de uitgang gedirigeerd, maar telkens bleef hij toch in Londen. Tot dusver deed Tuchel pas viermaal een beroep op de Fransman, die eerder in de Champions League dit seizoen met vier goals tegen Sevilla al zijn waarde bewees. De omhaal tegen Atlético was nog mooier én belangrijker – waarmee hij zich bovendien als nummer twee manifesteert op de topscorerslijst van het miljardenbal. Giroud oogt misschien ietwat versleten, maar dat is hij nog zeker niet, weet ook de Franse bondscoach Didier Deschamps weer even. Zelfs al komt hij vanaf de bank...

Flops

{image[346253][left-half][]}1. Atlético Madrid

Vechtmachine Atlético Madrid is logischerwijs vaak bewierookt. De overwinning op Anfield Road vorig seizoen was legendarisch, terwijl het ook knap is dat de ploeg momenteel bovenaan staat in Spanje. Toch is ook de verdedigende speelstijl absoluut niet zaligmakend. Chelsea-coach Thomas Tuchel bedacht een goed plan en legde zijn tegenstander dinsdag volledig lam met zijn afjaagtactiek. Een antwoord had Atlético daar niet op. Verdedigen in een 6-3-1-formatie kan Atlético als de beste, maar in vele andere facetten van de sport schiet het team tekort. Atlético werd dinsdag overvleugeld door Chelsea en noteerde slechts veertig procent balbezit en schoot nul keer op doel - in eigen huis! Tsja...

2. Pover Lazio

Lazio speelde dinsdagavond een dramatische wedstrijd. De ploeg van Simone Inzaghi kreeg bezoek van Bayern München, dat afgelopen week nog vijf punten liet liggen in de Bundesliga, en slaagde er niet in om ook maar iets voor elkaar te krijgen tegen de regerend Champions League-winnaar. Al voor de rust stond het 0-3 voor Bayern München. De concentratie zat er gewoon niet in bij de ploeg uit Rome, terwijl Bayern lekker op dreef was. De ploeg uit Zuid-Duitsland leek de overwinning soms wel cadeau te krijgen van de Italianen: SS Lazio hielp vrolijk mee aan het Duitse feestje. Francesco Acerbi schoot kort na de rust zelf namelijk de vierde binnen voor de ploeg uit München, die zodoende een simpele overwinning boekten. Het was pijnlijk om te zien dat de nummer zes van Italië totaal geen partij was voor de Duitse grootmacht.

3. Tobias Stieler

In Bergamo kan men Tobias Stieler voorlopig niet meer luchten of zien. Tobias… wie? Tobias Stieler, de scheidsrechter die de fluit hanteerde bij de ontmoeting tussen Atalanta en Real Madrid. De Duitse arbiter eiste een hoofdrol op door Remo Freuler na zeventien minuten weg te sturen. De Zwitser beukte vlak voor het strafschopgebied Ferland Mendy onderuit en moest dat bekopen met een rode kaart. En als Stieler zo streng is, waarom gaf hij Casemiro geen tweede gele kaart toen de Braziliaanse middenvelder een schwalbe maakte? "Hij heeft de wedstrijd verpest. We hebben de neiging om iedere vorm van contact uit het voetbal te bannen en dat is zelfmoord voor de sport", stak Atalanta Bergamo-trainer Gian Piero Gasperini na afloop van de wedstrijd zijn frustatie niet onder stoelen of banken.

4. Het perspectief voor Ziyech

Hakim Ziyech was de laatste jaren de absolute smaakmaker van Ajax in de Champions League. Met een goal en vijf assists vorig jaar in de groepsfase en het jaar ervoor als sterkhouder tot de halve finale van het miljardenbal heeft de Marokkaan een aardige reputatie opgebouwd. Alsof hij extra wilde shinen in de mooiste competitie van Europa. Dat lukt bij Chelsea echter helaas nog niet echt: onder Thomas Tuchel is de aanvaller momenteel hoogstens invaller. Dat is een flinke streep door de rekening van Ziyech, die juist dit hoogste podium geweldig vindt. Overigens geldt voor de nog veel duurde zomeraanwinst Kai Havertz, die geen kwartier maar slechts vier minuten mocht meedoen tegen Atlético Madrid, hetzelfde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen