Bayern-parel Musiala verkiest Duitsland boven Engeland

24 februari 2021 – Jamal Musiala heeft de knoop doorgehakt wat betreft zijn interlandtoekomst. De aanvallende middenvelder gaat niet voor Engeland, maar voor Duitsland spelen. Dat heeft het talent van Bayern München vertelt aan The Athletic.

Bayern-parel Musiala verkiest Duitsland boven Engeland

De aanvallende middenvelder maakte dinsdag grote indruk tegen Lazio en werd met zijn zeventien jaar de jongste doelpuntenmaker ooit voor Bayern in de Champions League. Daags na het optreden heeft hij laten weten dat hij zijn interlands voor Duitsland gaat afwerken en dus niet voor Engeland. De middenvelder kon een keuze maken omdat hij geboren is in Duitsland, maar sinds zijn zevende met zijn ouders in Engeland woonde.

De middenvelder speelde in de jeugd van Southampton en Chelsea en verkaste in 2019 naar Bayern. Op gevoel heeft hij nu gekozen voor Duitsland, ondanks dat hij meer dan twintig jeugdinternationals voor Engeland speelde. "Ik heb lang nagedacht en uiteindelijk heb ik naar mijn gevoel geluisterd. Dat heeft me langere tijd gezegd dat het een goede beslissing is om voor Duitsland te kiezen, het land waar ik geboren ben. Maar toch, het was zeker niet makkelijk."

gerelateerd