Kennismaken met Musiala, het Duitse wonderkind

24 februari 2021, 13:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Duitsland en Engeland vochten om hem, hij werd gisteravond de jongste doelpuntenmaker in de Champions League-geschiedenis van Bayern München en het regent complimenten voor de jonge middenvelder. Maar wie is deze Jamal Musiala nou eigenlijk? Een nadere kennismaking met het toptalent dat woensdag heeft gekozen voor Duitsland.

Opgegroeid in Engeland

Gareth Southgate, de bondscoach van Engeland, zal gisteravond jaloers hebben toegekeken toen hij zag dat Jamal Musiala de wedstrijd van zijn leven speelde. De Engelse middenvelder maakte vandaag, na een flinke geruchtenreeks, bekend dat hij inderdaad heeft gekozen voor het Duitse nationale elftal.

Musiala werd geboren in Stuttgart, en bracht zijn eerste levensjaren door in de stad Fulda. De middenvelder bleef tot zijn zevende in Duitsland wonen, voordat hij met zijn familie naar Engeland verhuisde. In Engeland ging alles heel snel. Musiala begon in de jeugdopleiding van Southampton.

Het duurde niet lang voordat Chelsea de verhalen te horen kreeg over de jongeling die bij Southampton een fantastische indruk maakte. Zijn verblijf bij The Saints duurde dan ook nog geen vier maanden voordat Chelsea hem oppikte. Al snel werd Musiala ook nog opgeroepen om jeugdinterlands te spelen voor Engeland, en even later ook een paar voor Duitsland.  Ook in de jeugdafdeling van Chelsea ging alles voorspoedig voor Musiala, toen hij vijftien jaar was debuteerde de middenvelder al voor het O-18 team van The Blues.

Het Duitse avontuur

Musiala verhuisde in 2019 op zestienjarige leeftijd van Londen naar München. De middenvelder speelde eerst voor de jeugdteams, maar werd al snel opgeroepen voor het reserveteam dat in de 3. Liga speelt. Bij Bayern II maakte hij zijn debuut net na de coronastop, op drie juni 2020 tegen Münster. In zijn tweede wedstrijd voor het reserveteam, scoorde de middenvelder twee keer. Het ging zo hard dat hij gelijk doorstoomde naar het eerste.

Na acht wedstrijden voor het reserveteam, maakte Musiala in de thuiswedstrijd tegen Freiburg zijn debuut. Hij werd die dag de jongste debutant ooit die voor Bayern. Het was de voorlaatste speelronde van het seizoen. De fans maakten al even kennis met de speler die volgend seizoen zijn doorbraak zou maken.

Steeds vaker speeltijd

Waar hij in het begin vaak inviel, word Musiala steeds vaker als basisspeler neergezet. Gisteravond maakte de middenvelder zijn basisdebuut in het miljardenbal tegen SS Lazio, en liet hij zien wat hij in huis had. Hij maakte een fantastische goal, via een laag hard schot dat net buiten bereik van de keeper het net invloog. Hij verbrak het record waar de kranten vol mee stonden, en heeft zich daarmee in de kijker gespeeld. Ook zijn medespelers waren na de wedstrijd erg enthousiast. "Hij was extreem blij dat hij mocht spelen", vertelde Leon Goretzka na afloop. "Joshua (Kimmich) en ik probeerden de ruimtes achter hem af te dekken, zodat hij een vrijere rol kon krijgen. Hij deed het erg goed." Ook hoopte Goretzka dat Musiala voor Duitsland zou kiezen, en dat is vandaag gebeurd.

Door: Henri Keuter

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen