Van der Gragt over nieuwe coach: "Vrouw of man? Maakt niet uit"

26 februari 2021, 11:00

Als het aan Stefanie van der Gragt ligt, hebben de Oranje Leeuwinnen na de Olympische Spelen een gepassioneerde trainer, waarvan ze allemaal veel kunnen leren: een man of vrouw, dat maakt niet uit. Dat geeft ze aan in een interview dat FCUpdate.nl tijdens de afgelopen interlandperiode met haar hield. De centrale verdedigster van Ajax maakt zich verder niet zo druk om de opvolging van bondscoach Sarina Wiegman. Ze vertrouwt op dat de KNVB weet wat de vicewereldkampioen nodig heeft én dat de spelersraad daar ook in wordt gehoord.

Wisseling van de wacht

De keuze van de bondscoach om na alle successen een nieuwe uitdaging aan te gaan, snapt de 28-jarige Van der Gragt wel. "Iedereen wil uitdaging. Ze heeft met ons heel veel gewonnen en bereikt. Het gewonnen EK, de WK-finale en de Olympische Spelen. Nu is ze toe aan iets nieuws. Als je dan naar Engeland kan, dan is dat een mooie kans. Wij kunnen daar als speelsters alleen maar trots op zijn", vindt ze. 

Lees ook"Ik denk dat Van Gaal heel goed zou zijn voor de Leeuwinnen" 

Ritme van de Spelen

"Ik ben heel nuchter, denk niet na over weer geblesseerd raken. Ik ben daar ook niet bang voor", stelt Van der Gragt. "Het is voor mij het belangrijkst dat ik fit blijf, maar ik ga daarom niet extra voorzichtig doen of minder hard trainen. Ik moet juist zorgen dat ik straks het ritme van de Olympische Spelen aankan en twee duels kort achter elkaar kan spelen."

Doorgaan Spelen 

Een andere hamvraag is: komen die wedstrijden in Japan er überhaupt wel? Van der Gragt twijfelt er niet over. "Ik ben ervan overtuigd dat ze het veilig kunnen organiseren en ik heb er alle vertrouwen in dat het doorgaat." Voorzichtiger is Van der Gragt over wat er voor de Leeuwinnen mogelijk is als ze de Japanse velden mogen betreden. "We moeten eerst zien wat de poule wordt en hoe ver we dan kunnen komen. Maar deelnemen aan de Spelen is sowieso al heel gaaf en überhaupt een medaille winnen is fantastisch. De gouden, daar dromen we allemaal van."

Door: Alex Devilee

Lees ook: Van Dongen: "Hartverzakking bij negatief nieuwtje over de Spelen"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen