'Langeler vanaf 1 april nieuwe hoofdtrainer PEC Zwolle'

24 februari 2021 – Art Langeler wordt de nieuwe hoofdtrainer van PEC Zwolle, zo meldt onder meer de NOS. De Zwollenaren ontsloegen vier dagen geleden John Stegeman vanwege de teleurstellende sportieve resultaten. Met Langeler, die al eerder in dienst was van de club was, zal PEC Zwolle vanaf 1 april de weg naar boven proberen in te slaan.

'Langeler vanaf 1 april nieuwe hoofdtrainer PEC Zwolle'

Het gaat niet goed met PEC Zwolle. De Blauwvingers verloren afgelopen weekend nog met 3-2 van FC Emmen, de ploeg die daarvoor bijna een jaar niet had gewonnen, en staat momenteel dertiende in de Eredivisie. Het was duidelijk dat de Zwollenaren toe waren aan iets nieuws. In eerste instantie dacht men aan Alfons Groenendijk als assistent-trainer, maar na een aantal gesprekken zag hij toch af van een dienstverband bij de Overijsselse club.

Beide partijen zijn momenteel nog in gesprek, maar bronnen bevestigen aan de NOS dat de laatste plooien bijna zijn gladgestreken. Langeler maakt naar alle waarschijnlijkheid zijn terugkeer bij PEC Zwolle, hij neemt het roer over op 1 april. Tot die tijd zit interim-trainer Leeroy Echtheld op de bank bij de Zwollenaren.

De nieuwe hoofdtrainer heeft een geschiedenis in Zwolle. Zo begon hij als coach bij de jeugdopleiding van de club. Later werkte hij zich een weg omhoog binnen de club en werd hij hoofdtrainer van het eerste elftal. Terwijl Langeler hoofdtrainer was, promoveerde PEC Zwolle in 2012 ook naar de Eredivisie. Na zijn periode in Zwolle werkte Langeler nog voor de jeugdafdeling van PSV, werd hij bondscoach voor Jong Oranje, en werkte hij een periode bij de KNVB.

gerelateerd