Schuurs over reserverol: "Ik moet niet mijn hoofd laten hangen"

24 februari 2021 – Perr Schuurs kreeg afgelopen weekend een groot compliment van Erik ten Hag. De trainer van Ajax zei na afloop dat centrumverdediger een uitstekende wedstrijd had gespeeld, iets waar Schuurs erg blij mee was. In een interview met Ajax TV gaat hij ook in op zijn goal van afgelopen weekend.

Schuurs over reserverol: "Ik moet niet mijn hoofd laten hangen"

"Ik heb de afgelopen wedstrijden iets minder gespeeld dan in de eerste seizoenshelft", vertelt Schuurs tijdens het interview. "Dan is het mooi als de trainer zoiets zegt. Ik ben vooral blij dat ik gisteren weer mocht spelen, en dat we die drie punten hebben. Dat is voor mij het belangrijkste." Ajax won afgelopen weekend met 4-2 van Sparta Rotterdam, een nieuwe stap richting het kampioenschap voor de Amsterdammers.

Eén van de doelpunten van Ajax kwam uit een directe vrije trap, en wel van Schuurs zelfs. "Dusan legde hem precies waar ik hem wilde hebben. Uiteindelijk probeer ik hem zo hard mogelijk en een beetje geplaatst te schieten. Ik ben heel blij dat de bal er in ging." Over de kans dat Schuurs de volgende vrije trappen ook mag nemen had hij ook wel iets te zeggen. "Ik denk dat dit het begin is van meer vrije trappen, ja. Ik hoop het wel."

Ruim een maand geleden verlengde de verdediger zijn contract bij Ajax, maar sindsdien zit hij vaak op de bank. "Het is de keuze van de trainer om de wedstrijd te winnen. Als dat dan niet voor mij is moet ik daar maar mee omgaan. Ik moet niet mijn hoofd laten hangen of negatief tegen het team zijn."

Donderdagavond treedt Ajax aan tegen Lille, Schuurs weet in ieder geval wat hem te doen staat tijdens die wedstrijd. "Voor ons is het gewoon belangrijk dat we gewoon doorkomen. Op welke manier maakt niet uit, als we maar gewoon doorkomen."

gerelateerd