Feyenoord-droom hoeft niet per se uit te komen voor Buijs

24 februari 2021 – Danny Buijs loopt al een tijdje mee als trainer, maar met zijn 38 jaar is hij nog altijd een piepjonge coach. Woensdagavond neemt de oefenmeester van FC Groningen het op tegen Feyenoord, de club waar hij vroeger speler én groot supporter van was. In een interview met de NOS bespreekt Buijs zijn tijd bij de Rotterdamse club.

Feyenoord-droom hoeft niet per se uit te komen voor Buijs

"Los van dat ik bij Feyenoord speelde, was ik vooral een extreme supporter", vertelt hij. Buijs was in zijn jongere jaren een echt kind van de club. Elk jaar kocht hij een seizoenkaart, en hij miste bijna nooit een wedstrijd. Totdat hij zelf onder contract stond bij de club.

Over zijn periode bij de club uit Rotterdam is Buijs erg openhartig. "Ik was niet goed genoeg", zegt Buijs in alle oprechtheid. "Ik denk wel dat ik de kwaliteiten en het talent had om het goed genoeg te laten worden. Maar mentale begeleiding was in die tijd beperkt. Ik denk dat ik daar heel veel baat bij had kunnen hebben." Daaraan voegde hij ook nog toe dat hij volgens zichzelf vaak niet op de juiste manier handelde. "Als Feyenoord bepaalde wedstrijden had verloren, riep dat zo veel emoties op", zegt Buijs. "Je kon ruzies krijgen, je kon huilen. Ik had heel veel moeite om die verantwoordelijkheid op een goeie manier een plekje te geven, daarom ben ik mezelf soms voorbijgelopen"

Waardoor het allemaal wat minder ging, kreeg Buijs pas later in zijn carrière door. "Dat had ik pas door toen ik begin dertig was, een jaartje of zeven, acht geleden." Nu, na een lange spelers carrière bij clubs als Excelsior, FC Groningen, ADO Den Haag en Sparta Rotterdam, probeert Buijs het als trainer. Na een sterke periode bij Kozakken Boys, is Buijs nu trainer van Groningen, dat onder hem keurig presteert. Droomt de voormalig middenvelder van het trainerschap bij Feyenoord? "Het is niet meer zo dat het voor mij echt een droom is die per se uit moet komen. Dat wil niet zeggen dat ik geen ambities heb, want die heb ik absoluut."

gerelateerd