Feyenoord weet ook op bezoek bij FC Groningen niet te winnen

24 februari 2021 – Feyenoord heeft woensdagavond voor de derde wedstrijd op rij niet weten te winnen. Na het verlies in de beker tegen sc Heerenveen en het gelijkspel tegen FC Twente in de competitie kwamen de Rotterdammers niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen FC Groningen. Feyenoord blijft na de bloedeloze remise de nummer vier van de Eredivisie, met zeven punten minder dan nummer twee PSV.

Feyenoord weet ook op bezoek bij FC Groningen niet te winnen

Anders dan in andere wedstrijden begon Feyenoord redelijk aanvallend in Groningen. Bart van Hintum liet zich in de openingsfase aftroeven door Bryan Linssen, maar het schot wat volgde van Steven Berghuis eindigde naast het doel. Desondanks waren het niet de Rotterdammers die in de openingsfase de grootste kansen kregen. Groningen was tweemaal dichtbij, maar door goed werk van Nick Marsman bleef de stand in evenwicht. Hij bleek de uitblinker in de eerste helft, want na flink wat kansjes over en weer was er vlak voor rust nog een enorme kans voor Groningen. Een messcherpe voorzet van Tomas Suslov werd door Jorgen Strand Larsen tegen de doelman aan gekopt.

Van beide kanten was het spel in de eerste helft onnauwkeurig, maar de ploegen lieter wel beter spel zien dan in de vorige speelronde. Na rust lag het initiatief bij Feyenoord. De Rotterdammers waren een paar keer dicht bij de voorsprong na inzetten van Luis Sinisterra en Bryan Linssen, maar de kopbal van Sinisterra werd van de lijn gehaald en Linssen trof de lat.

Waar Dick Advocaat zijn team voor een lange tijd ongewijzigd liet, haalde Danny Buijs twee potentiële doelpuntenmakers van het veld. Na iets meer dan een uur spelen moesten Suslov en Strand Larsen het veld verlaten. Hun aflossers, Damil Dankerlui en Paulos Abraham, konden het de Feyenoord-verdediging niet moeilijk maken. Feyenoord had het ook lastig om nog kansen te creëren. Er gingen minuten voorbij en plots raakte Sinisterra weer de paal. Dit gebeurde ook al in de eerste helft. Hij was de gevaarlijkste aanvaller aan de kant van Feyenoord, maar het geluk was niet aan zijn zijde deze avond.

Advocaat probeerde met de Robert Bozenik tien minuten voor tijd nog wat te forceren, maar tevergeefs. Door het doelpuntloze gelijkspel loopt Feyenoord wel een puntje in op de nummer drie AZ, maar had het uiteraard op meer gehoopt.

Opstellingen en beoordelingen*
FC Groningen
: Sergio Padt 6.5, Mike te Wierik 5, Ko Itakura 6, Bart van Hintum 5, Gabriel Gudmundsson 6.5 (51' Miguel Leal 5.5), Daniel van Kaam 6, Ramon Lundqvist 5.5 (86' Wessel Dammers -), Mohamed El Hankouri 5.5 (86' Sam Schreck -), Tomas Suslov 6 (65' Damil Dankerlui 5.5), Alessio Da Cruz 5.5, Jorgen Strand Larsen 5 (65' Paulos Abraham 5.5)

Feyenoord: Nick Marsman 7.5, Bart Nieuwkoop 5 (76' Lutsharel Geertruida -), Eric Botteghin 5.5, Marcos Senesi 6, Tyrell Malacia 5, Leroy Fer 5, Jens Toornstra 6, Orkun Kökcü 6 (81' Mark Diemers -), Steven Berghuis 6, Bryan Linssen 5.5 (81' Robert Bozenik -), Luis Sinisterra 6

Man of the match: Nick Marsman
*spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd