Flitsende De Jong en scorende Messi bezorgen Barça zege

24 februari 2021, 21:02

FC Barcelona heeft de kater na twee teleurstellende resultaten weggespoeld. In eigen huis was het team van trainer Ronald Koeman woensdagavond met 3-0 te sterk voor laagvlieger Elche. Lionel Messi was met twee doelpunten de grote man aan Barça-zijde, terwijl ook Frenkie de Jong een belangrijke rol vervulde.

Door de 1-4 nederlaag in de Champions League tegen Paris Saint-Germain en het 1-1 gelijkspel in de competitie tegen Cádiz had het vertrouwen van Barça een flinke knauw gekregen. Een overwinning tegen Elche zou het perfecte medicijn zijn voor Barça. De Catalanen wonnen woensdag dan ook, maar zetten de nummer één na laatst van de Spaanse competitie pas na rust opzij.

Voor rust creëerde het team van Koeman relatief weinig kansen, al had het via Trincão wel op voorsprong moeten komen. Vroeg in de tweede helft viel de 1-0 alsnog. Na een één-twee met Martin Braithwaite opende Messi de score, zijn zeventiende doelpunt in La Liga van dit seizoen. De Argentijnse aanvaller nam twintig minuten voor tijd ook de 2-0 voor zijn rekening, al kon het doelpunt voor een groot deel op het conto van De Jong worden geschreven. De Nederlandse middenvelder slalomde door de verdediging van Elche en bediende vervolgens Messi, die het overzicht behield en zijn tweede van de avond scoorde.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld, daar Elche aanvallend onmachtig was. Barça werkte nog aan het zelfvertrouwen door zege wat ruimer te maken. Na goed terugkoppen van Braithwaite maakte Jordi Alba er een kwartier voor tijd 3-0 van. Door de overtuigende overwinning komt Barça op vijf punten van Atlético Madrid, al heeft de koploper wel een wedstrijd minder gespeeld.