Gemengde gevoelens bij Advocaat: "Wij dicteerden het spel"

24 februari 2021 – Het doelpuntloze gelijkspel tegen FC Groningen was een nieuwe domper voor Feyenoord. De Rotterdammers wisten woensdagavond voor de derde wedstrijd op rij niet te winnen. Toch nam Dick Advocaat zijn ploeg weinig kwalijk.

Gemengde gevoelens bij Advocaat: "Wij dicteerden het spel"

Feyenoord kreeg in Groningen voldoende mogelijkheden om de drie punten mee naar Rotterdam te nemen, maar liet de kansen onbenut. Desondanks toonde Advocaat zich tevreden toen hij na afloop van de wedstrijd ESPN te woord stond. "Ik vond het een gretige ploeg, die het Groningen vanaf het begin heel moeilijk heeft gemaakt. We hebben genoeg kansen gekregen om de wedstrijd te beslissen, zeker in de tweede helft. Wij waren de ploeg die het spel dicteerden."

Advocaat vond dat zijn ploeg één of twee kansen had moeten benutten. "Aan de ene kant ben ik chagrijnig, aan de andere kant hebben we laten zien beter te zijn dan FC Groningen, een lastig te bespelen ploeg. We hebben twee punten laten liggen", aldus die trainer, die blij is met de ontwikkeling van Luis Sinisterra. "Hij wordt iedere week beter en krijgt meer inhoud."

Berghuis
Ook Steven Berghuis toonde zich tevreden ondanks het puntenverlies. "Ik denk dat we niet heel slecht gespeeld hebben. De eerste helft kregen we veel kansen en de tweede helft hadden we ze continu op hun helft. Zij verdedigden met vijf man, het was moeilijk daar doorheen te komen."

gerelateerd