Real Madrid weet verzet tiental Atalanta pas in slotfase te breken

24 februari 2021 – Real Madrid heeft woensdagavond een belangrijke stap richting de kwartfinale van de Champions League gezet. In Bergamo boekte het team van trainer Zinédine Zidane een 0-1 zege tegen Atalanta. De Italianen speelden door een vroege rode kaart van Remo Freuler het gros van de wedstrijd met een man minder en hielden lang stand, maar bezweken in de slotfase alsnog.

Real Madrid weet verzet tiental Atalanta pas in slotfase te breken

De Duitse scheidsrechter Tobias Stieler speelde woensdagavond een hoofdrol bij de ontmoeting tussen Atalanta en Real Madrid. Toen de wedstrijd bijna zeventien minuten oud was, greep hij gedecideerd naar zijn achterzak nadat Freuler vlak voor het strafschopgebied Ferland Mendy onderuithaalde. De arbiter was van mening dat Real Madrid een scoringskans was ontnomen, wat Freuler op een rode kaart kwam te staan.

Het wegsturen van Freuler kwam de amusementswaarde van de ontmoeting niet ten goede. Met een man meer ging Real Madrid geduldig op zoek naar de voorsprong, terwijl Atalanta zich beperkte tot verdedigen. Heel veel grote kansen gaven de Italianen, met Marten de Roon in de basis en Sam Lammers op de bank, niet weg. Anderzijds creëerden zij ook vrij weinig tegen de nummer twee van de Spaanse competitie.

Atalanta-doelman Pierluigi Gollini had het gezien de overtalsituatie van Real Madrid relatief rustig, maar moest de bal vijf minuten voor tijd alsnog uit het net vissen. Met een schot buiten het strafschopgebied maakte Mendy het enige doelpunt van de wedstrijd. Een belangrijke goal, want door de 0-1 overwinning heeft Real Madrid na de heenwedstrijd de beste papieren om zich op 16 maart te plaatsen voor de laatste acht van de Champions League.

UEFA Champions League

gerelateerd