Gasperini boos: arbiter Stieler heeft de wedstrijd volledig verpest

25 februari 2021 – De boosheid in het kamp van Atalanta Bergamo is groot na de verloren achtste finale tegen Real Madrid (0-1). Door een vroege, debieuze rode kaart kwam de thuisploeg al snel met een man minder te staan en trainer Gian Piero Gasperini was razend over die beslissing. Volgens de Italiaan heeft arbiter Tobias Stieler de wedstrijd volledig verpest.

Gasperini boos: arbiter Stieler heeft de wedstrijd volledig verpest

Dat zei de oefenmeester na de 0-1 nederlaag tegen Real Madrid. De Duitse arbiter eiste een hoofdrol op door Remo Freuler na zeventien minuten weg te sturen. De Zwitser beukte vlak voor het strafschopgebied Ferland Mendy onderuit en moest dat bekopen met een rode kaart. "We dachten dat dit soort dingen niet meer konden gebeuren met de technologie en de VAR, maar het tegenovergestelde is waar", brieste Gasperini.

"De wedstrijd is volledig verpest door deze beslissing van de scheidsrechter. Daardoor zijn we teleurgesteld over het verloop van de wedstrijd, met elf man hadden we veel meer gecreëerd en konden we veel meer risico nemen", baalde Gasperini, die door alle omstandigheden met het kleine verlies overigens nog wel kon leven.

"Achteraf gezien is een nederlaag van 1-0 niet eens zo slecht als je kijkt hoe voor ons de wedstrijd is verlopen. De uitgangspositie kan er ook mee door. We hoeven de return in Spanje alleen maar te winnen en dat is een vertrouwde opdracht voor mijn ploeg, want wij spelen altijd en overal om voor de overwinning", zei Gasperini.

gerelateerd