De Ligt looft concurrenten Bonucci en Chiellini en coach Pirlo

25 februari 2021 – Matthijs de Ligt heeft sinds zijn komst bij Juventus veel geleerd van concurrenten Leonardo Bonucci (33) en Giorgio Chiellini (36). De Nederlandse centrale verdedigers is zijn concurrenten dan ook dankbaar en looft hen voor hun kwaliteiten. Ook over de voetballer Andrea Pirlo is De Ligt erg positief. 

De Ligt looft concurrenten Bonucci en Chiellini en coach Pirlo

Dat vertelt hij in een interview met Sky Sport Italia. Voor beide collega's heeft De Ligt immer positieve woorden over. "Bonucci is zo'n sterke verdediger. Hij heeft een geweldig inzicht en is erg goed aan de bal. Zowel met lange als korte passes is hij heel nauwkeurig. Dat is belangrijk voor mij, want daarin heb ik nog veel te leren", aldus de Nederlander.

"Chiellini's mandekking in de zestien is ongelooflijk. Ik heb nog nooit iemand gezien zoals hij. Ik vertel hem vaak dat het lijkt alsof hij een magneet in zijn hoofd heeft, hij staat al-tijd op de goede plek. Giorgio is echt ongelooflijk", zei De Ligt, die zelf zegt fysiek, conditioneel en tactisch verbeterd te zijn de laatste jaren in Turijn. "Bij Ajax deden we alles in de mandekking, hier doen we veel meer met de zoneverdediging."

Ook over trainer Andrea Pirlo had De Ligt lovende woorden. "Tot mijn veertiende speelde ik bij Ajax als een verdedigende middenvelder en moest ik twee modellen volgen: die van Sergio Busquets en Andrea Pirlo", aldus de Ligt. "Ik heb zoveel Pirlo-video's bekeken en ik genoot van hem als voetballer. Hij was een geweldig voorbeeld dat ik kon volgen."

Serie A

gerelateerd