Van Egmond steunt bekritiseerde Mulder: "Ophef overtrokken"

25 februari 2021 – Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond heeft het vrijdag opgenomen voor de zeer bekritiseerde Siemen Mulder. De oud-scheidsrechter stelt dat de leidsman bij Willem II – ADO Den Haag vrijwel bij alle discutabele momenten het bij het juiste eind had. Dat er zoveel ophef over is, heeft deels te maken met het dat er beelden zijn die de VAR wél, en de tv-kijker niet ziet.

Van Egmond steunt bekritiseerde Mulder: "Ophef overtrokken"

Dat verklaart Van Egmond tegenover de NOS. Bijvoorbeeld bij de afgekeurde goal van Wesley Spieringhs, waar de assistent een duw op de keeper van ADO zag en de VAR hem steunde, maar de tv-kijker de overtreding nooit gezien heeft. "Op televisie zijn dingen slecht in beeld gebracht", aldus Van Egmond, die toont dat op de VAR-beelden er wel een 'duidelijke overtreding' te zien is.

Lees ook: Llonch baalt gigantisch van arbitrage: "Echt onvoldoende focus" 

Ook de penalty die Ricardo Kishna niet kreeg, is volgens hem een goede beslissing. "Daar hebben we heel nadrukkelijk naar gekeken. Kishna zet zijn been zelf ook raar neer, je kunt er zelfs een overtreding van hem in zien. Dit valt of staat met de eerste beslissing van de scheidsrechter", vindt hij.

Over de tweede gele en dus rode kaart voor Jordens Peters is volgens Van Egmond ook geen twijfel. "Als ik héél eerlijk ben, vind ik vooral de eerste gele kaart voor Peters net iets te zwaar. En daar hoorde je na afloop dan weer niemand over", stelt de scheidsrechtersbaas. "Het blijkt dat de ophef grotendeels overtrokken is."

Lees ook: Scheidsrechter Mulder blikt terug op hoofdrol in Tilburg

gerelateerd