Gemis van kinderen noopt Henry te stoppen bij Montreal

25 februari 2021, 17:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Thierry Henry is niet langer de hoofdtrainer van Montreal Impact. De Canadese club maakt donderdagmiddag bekend dat de 43-jarige Franse oefenmeester vanwege familie-omstandigheden zijn taken neerlegt. Henry was sinds begin vorig jaar trainer van de club uit de Major League Soccer.

Henry is iets meer dan een jaar de trainer van de Canadese club geweest. De Fransman kreeg lovende kritieken vanuit de spelersgroep, maar presteerde tegenvallend. Gemiddeld pakte Montreal Impact het afgelopen seizoen slechts 1,07 punt per wedstrijd. Eerder was Henry werkzaam als assistent-bondscoach bij de nationale ploeg van België en hoofdtrainer bij AS Monaco.

"Met pijn in mijn hart heb ik deze beslissing moeten nemen. Het afgelopen jaar was voor mij persoonlijk buitengewoon moeilijk. Door de pandemie kon ik mijn kinderen niet zien. Vanwege de aanhoudende beperkingen zou dat de komende maanden niet anders zijn geweest. De scheiding is te zwaar voor mij en mijn kinderen. Daarom moet ik met grote droefheid de beslissing nemen om Montreal te verlaten en terug te keren naar Londen", aldus Henry.

AFC Bournemouth

In Engeland wordt Henry mogelijk de trainer van AFC Bournemouth. Onder meer Sky Sports en The Times schreven vorige week dat de oud-aanvaller van Arsenal bij AFC Bournemouth in beeld is om de ontslagen Jason Tindall op te volgen. Bij The Cherries zal Henry samenwerken met tweevoudig Oranje-international Arnaut Danjuma.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen