Late treffer doet strijdend PSV de das om tegen Olympiakos

25 februari 2021 – PSV kan zich volledig gaan richten op de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen donderdagavond in het Philips Stadion met 2-1 van Olympiakos Piraeus, maar dat was niet genoeg om de 4-2 nederlaag van vorige week weg te poetsen. De beslissende treffer van de bezoekers uit Griekenland viel pas in de 88e minuut.

Late treffer doet strijdend PSV de das om tegen Olympiakos

Roger Schmidt besloot afgelopen weekend een aantal van zijn basiskrachten rust te geven. Zo konden onder meer Denzel Dumfries, Philipp Max, Mario Götze en Donyell Malen topfit aan de aftrap verschijnen tegen de koploper van Griekenland. Ibrahim Sangaré was er vanwege een schorsing niet bij en werd vervangen door Nick Viergever. Dat betekende dat Olivier Boscagli op het middenveld geposteerd stond. Aan de zijde van Olympiakos was er opnieuw een basisplek voor Bruma, die dit seizoen door PSV wordt verhuurd aan de topclub uit Piraeus.

Net als een week geleden werd PSV in aanvallend opzicht bij de hand genomen door Eran Zahavi. De spits was op aangeven van Malen verantwoordelijk voor het eerste gevaar, al vloog dat schot hoog over. Malen werd daarna net op tijd van de bal gegleden door Ousseynou Ba, die een grote kans van de thuisploeg voorkwam. De 1-0 viel echter alsnog halverwege de eerste helft. Zahavi torende boven iedereen uit bij een hoekschop en kopte via de grond en doelman José Sá. De goalie van Olympiakos zag er bij dat doelpunt bepaald niet goed uit.

Niemand minder dan Bruma had het Eindhovense geloof vlak na de openingstreffer alweer aan diggelen kunnen schieten. Hij kapte zich handig vrij en schoot de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied net naast het doel van Yvon Mvogo. De Grieken moesten daarna ver terug en leken de rust toch met een 1-0 achterstand te halen. Daar stak uitblinker Zahavi een stokje voor. Na een overtreding op Boscagli mocht de Israëliër aanleggen voor een vrije trap. Die buitenkans schoot hij op fantastische wijze achter Sá, die dit keer kansloos was.

Olympiakos zocht direct na de thee de aanval en was heel dichtbij de aansluitingstreffer. Na een uitstekende actie van Bruma schoot Mady Camara de bal tegen de paal. Viergever stond daarna goed op te letten en haalde de rebound weg uit de doelmond. PSV had moeite om van de eigen helft af te komen, al kreeg Malen nog wel een kansje op de derde treffer van de avond. Hij had Zahavi en Götze bij zich, maar schoot zelf en trof het lichaam van Sá. Ook liepen Malen en Götze elkaar nog in de weg na een uitstekende voorzet van Ryan Thomas.

Aan de overkant had Mvogo opnieuw een engeltje op de lat. Dit keer raakte invaller Kostas Fortounis de lat met een fraaie vrije trap. In de slotfase moest de goalie van PSV alsnog een treffer toestaan. Hij bracht nog fraai redding op een kopbal van El Arabi, maar de rebound bleek een prooi voor Koka. De invaller was er als de kippen bij om de belangrijke 2-1 binnen te glijden. De ploeg van Schmidt probeerde daarna met man en macht nog de 3-1 te maken. Daar slaagde de gastheer echter niet meer in.

Opstelling en beoordelingen PSV:*
Yvon Mvogo 6; Denzel Dumfries 6, Jordan Teze 6.5, Nick Viergever 6.5, Philipp Max 6; Pablo Rosario 5.5, Olivier Boscagli 6, Ryan Thomas 6.5, Mario Götze 6 (90. Mauro Júnior -); Eran Zahavi 7.5, Donyell Malen 6 (90. Yorbe Vertessen -).

Man of the Match: Eran Zahavi
*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd