Late treffer doet strijdend PSV de das om tegen Olympiakos

25 februari 2021, 22:59   Bijgewerkt: 26 februari 2021, 00:00

PSV kan zich volledig gaan richten op de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen donderdagavond in het Philips Stadion met 2-1 van Olympiakos Piraeus, maar dat was niet genoeg om de 4-2 nederlaag van vorige week weg te poetsen. De beslissende treffer van de bezoekers uit Griekenland viel pas in de 88e minuut.

Net als een week geleden werd PSV in aanvallend opzicht bij de hand genomen door Eran Zahavi. De spits was op aangeven van Malen verantwoordelijk voor het eerste gevaar, al vloog dat schot hoog over. Malen werd daarna net op tijd van de bal gegleden door Ousseynou Ba, die een grote kans van de thuisploeg voorkwam. De 1-0 viel echter alsnog halverwege de eerste helft. Zahavi torende boven iedereen uit bij een hoekschop en kopte via de grond en doelman José Sá. De goalie van Olympiakos zag er bij dat doelpunt bepaald niet goed uit.

Olympiakos zocht direct na de thee de aanval en was heel dichtbij de aansluitingstreffer. Na een uitstekende actie van Bruma schoot Mady Camara de bal tegen de paal. Viergever stond daarna goed op te letten en haalde de rebound weg uit de doelmond. PSV had moeite om van de eigen helft af te komen, al kreeg Malen nog wel een kansje op de derde treffer van de avond. Hij had Zahavi en Götze bij zich, maar schoot zelf en trof het lichaam van Sá. Ook liepen Malen en Götze elkaar nog in de weg na een uitstekende voorzet van Ryan Thomas.

Opstelling en beoordelingen PSV:*

Yvon Mvogo 6; Denzel Dumfries 6, Jordan Teze 6.5, Nick Viergever 6.5, Philipp Max 6; Pablo Rosario 5.5, Olivier Boscagli 6, Ryan Thomas 6.5, Mario Götze 6 (90. Mauro Júnior -); Eran Zahavi 7.5, Donyell Malen 6 (90. Yorbe Vertessen -).

Man of the Match: Eran Zahavi

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen