Fortuna Sittard bevestigt: Velthuizen terug in Eredivisie

26 februari 2021 – Piet Velthuizen maakt zijn rentree in de Eredivisie. De voormalig doelman van onder meer Vitesse en het Nederlands elftal maakt transfervrij de overstap naar Fortuna Sittard, dat door de blessure van Yanick van Osch en het aanstaande vertrek van Alexei Koselev een nieuwe doelman goed kon gebruiken. Aanstaande zondag, wanneer Fortuna het opneemt tegen FC Groningen, kan Velthuizen al onder de lat verschijnen.

Fortuna Sittard bevestigt: Velthuizen terug in Eredivisie

Dat de transfer eraan zat te komen, was geen verrassing. Nu is deze echter ook door de club bevestigd. "Ik ben blij dat ik weer op het veld sta", zei Velthuizen in een reactie op de clubwebsite. "De afgelopen dagen heb ik meegetraind en kennis kunnen maken met mijn nieuwe teamgenoten. Ik kijk enorm uit naar deze uitdaging en ga er alles aan doen om belangrijk te zijn voor het team."

Technisch manager Sjoerd Ars is blij dat de vacante positie onder de lat snel is opgevuld. "Door de ontwikkelingen waren we genoodzaakt snel te handelen en een keeper toe te voegen aan de selectie. We halen een ervaren doelman binnen, die gepokt en gemazeld is in de Eredivisie. Hij heeft in een paar dagen aangetoond er nog steeds goed op te staan en is gebrand om hier een goede prestatie neer te zetten."

Velthuizen zat zonder club nadat hij afgelopen zomer afscheid nam van Telstar. De doelman beleefde zijn grootste successen bij Vitesse, waar hij tussen 2006 en 2010 en tussen 2011 en 2016 onder de lat stond. Tussendoor keepte hij een jaar voor het Spaanse Hércules CF, waarna hij ook avonturen bij het Israëlische Hapoel Haifa, het Cypriotische Omonia Nicosia en bij AZ aanging. Velthuizen speelde één interland; in 2009 keepte hij in de tweede helft van het oefenduel tegen Japan (3-0).

Eredivisie

gerelateerd