Schmidt ondanks verlies lovend: "Zo doorgaan"

26 februari 2021 – Roger Schmidt was ondanks de uitschakeling in de Europa League tevreden met wat zijn ploeg had laten zien tegen Olympiakos. PSV deed wat het moest doen, maar kwam door een erg late tegentreffer toch met lege handen te staan. "Ik kan niemand de schuld geven van het tegendoelpunt. Soms moet je ook gewoon de kwaliteit van de tegenstander erkennen."

Schmidt ondanks verlies lovend: "Zo doorgaan"

Dat zei de trainer in zijn gesprek met ESPN, waarin hij eerder over de wedstrijd ook geen verwijten wilde maken naar zijn ploeg. "Ze hebben al het mogelijke gedaan. Ze hebben een goede wedstrijd gespeeld, qua voetbal, qua strijd en ook tactisch. Uiteindelijk is het erg ongelukkig dat zij in de slotfase scoren. Ik kan de spelers niks verwijten."

Lees ook: Schmidt verdedigt late wissels van PSV: "We hadden controle"

Na de uitschakeling kan PSV zich gaan richten op de Eredivisie, waar zondag met de topper tegen Ajax opnieuw een loodzware wedstrijd op het programma staat. "Het is een andere wedstrijd", zei Schmidt daarover. "Vandaag was een soort finale. Ik denk dat de spelers erg moe zijn, ze hebben alles gegeven vandaag. De spirit die we hebben laten zien was erg goed. Het voetbal ook. Zo moeten we doorgaan."

Boscagli
In het bijzonder ging Schmidt in op de prestatie van Olivier Boscagli op het middenveld, als vervanger van Ibrahim Sangaré. "Hij was top, maar dat was geen verrassing voor mij", antwoordde hij. Hoewel hij nog niet wilde bevestigen of hij Boscagli zondag tegen Ajax op dezelfde manier wil gebruiken, was hij in ieder geval erg lovend over de Fransman. "Ik zie vee in Olivier. Het is een erg complete speler. Hij is tactisch uitstekend, is snel, goed in de duels, voetballend sterk, heeft een goed overzicht en anticipeert goed", somde Schmidt op. "Dat deed hij al als centrale verdediger en het is geen verrassing voor mij dat hij hier ook kan spelen."

gerelateerd