Henderson voegt zich bij volle ziekenboeg, triest nieuws Alisson

26 februari 2021 – Opnieuw slecht nieuws voor de Liverpool-supporters. Jordan Henderson, de aanvoerder die vorig seizoen nog een erg grote rol speelde in het kampioenschap van The Reds, zal zeker tot na de interlandperiode in maart buitenspel staan. Daarnaast kwam er ook slecht nieuws over de privé-situatie van doelman Alisson.

Henderson voegt zich bij volle ziekenboeg, triest nieuws Alisson

Via de officiële kanalen maakte Liverpool vanmorgen bekend dat de operatie bij Jordan Henderson goed is verlopen. De operatie betekent wel dat Jordan Henderson lang buiten de lijnen zal staan. Jürgen Klopp kan tot eind maart, wanneer de interlandperiode weer afgelopen is, geen oproep doen op zijn aanvoerder. In die periode moet Liverpool onder meer het cruciale duel spelen tegen RB Leipzig in de achtste finales van de Champions League. De kwartfinales lijken wel haalbaar te zijn voor de Engelsman.

Voor Liverpool is Jordan Henderson de zevende speler die zich aansluit bij de ziekenboeg. Die bestaat op dit moment uit Virgil van Dijk - die onlangs wel weer op het veld trainde - Joe Gomez, Joël Matip, Naby Keïta, Fabinho en Diogo Jota. De lange lijst lijkt ook zijn tol te eisen bij de resultaten van The Reds. De laatste competitiezege van Liverpool dateert alweer uit januari, toen het won van West Ham United (1-3). Momenteel staat Liverpool dan ook op plek zes in de Premier League, met een achterstand van negentien punten op de nummer één, Manchester City.

Alisson
Ook voor Alisson Becker was er opnieuw slecht nieuws. De Braziliaanse doelman kreeg gisteren te horen dat zijn vader verdronken was in Brazilië, en vandaag werd ook nog bekend dat hij niet naar zijn thuisland kan gaan om de begrafenis te bezoeken. De coronasituatie in Engeland, waar de Engelse coronamutatie nog steeds om zich heen grijpt, maakt dat er voor Alisson geen uitzondering kan worden gemaakt.

gerelateerd