Clasie en Martins Indi genieten van elkaars kwaliteiten op het veld

26 februari 2021 – Aankomende zondag speelt Feyenoord tegen AZ. Voor sommige spelers is dat een speciale wedstrijd. Twee van die spelers zijn Bruno Martins Indy en Jordy Clasie. Het duo dat nu actief is voor AZ speelde jaren geleden al samen voor Feyenoord. De twee spelers blikten in een interview op het YouTube-kanaal van AZ terug op wat ze allemaal hebben meegemaakt samen.

Clasie en Martins Indi genieten van elkaars kwaliteiten op het veld

"We hebben samen de jeugd doorgelopen, maar ook op school gezeten en stage gelopen samen", vertelt Martins Indi, met ploeggenoot Jordy Clasie naast hem. "Nu zitten we hier weer naast elkaar, en ik geniet eigenlijk elke keer dat ik hem op het veld zie." Volgens Clasie was er meteen een klik toen de twee elkaar ontmoetten. "Ondanks dat we allebei in het buitenland speelden, en we minder contact hadden, was er altijd wel een klik. Vaak heb je met bepaalde mensen zo'n klik dat je elkaar twee jaar niet kan spreken, maar dat het wel weer voelt zoals vroeger als je elkaar weer ziet."

De transfer van Martins Indi naar de Alkmaarders was voor Clasie wel verrassend. "Hij speelde gewoon bij Stoke, was daar vaste basisspeler, dus in dat opzicht vond ik het vrij verrassend. Maar hij koos ook voor zichzelf, om ook gewoon beter te kunnen voetballen. Nog een keer te genieten van het spelletje. Achteraf is het een goede keuze geweest."

Martins Indi was ook zeer te spreken over zijn teamgenoot. "Jordy is een speler die buiten het veld ook hartstikke belangrijk is voor verschillende jongens. Zijn aanwezigheid brengt een bepaalde rust en comfort naar jongens toe. Je ziet op het moment dat hij terugkomt op het veld, dat het niveau ook stijgt. Hij moet er alleen voor zorgen dat hij blessurevrij blijft, dan kunnen we nog meer genieten van zijn kwaliteiten. Ik ben wel overtuigd dat dat goed gaat komen."

Over de wedstrijd is Martins Indi ook optimistisch. "We strijden vol voor een tweede plaats. En zondag staat er een belangrijke wedstrijd voor ons. Voor ons twee zou het nog specialer zijn natuurlijk, hopelijk houden we de drie punten hier." AZ trapt aankomende zondag om 16.45 uur af tegen Feyenoord.

gerelateerd