Ajax treft Young Boys in achtste finale Europa League

26 februari 2021, 13:17   Bijgewerkt: 26 februari 2021, 13:35

Ajax kent haar tegenstander in de achtste finale van de Europa League. Na het uitschakelen van Ligue 1-koploper Lille wacht het Zwitserse Young Boys, dat donderdagavond won van het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. De Amsterdammers beginnen het tweeluik met een thuiswedstrijd. 

En zo rolde er dus geen grote naam uit de koker voor Ajax, maar wel een meer dan geduchte tegenstander. Young Boys staat in de eigen competitie bovenaan met achttien punten voorsprong en maakte in de tweede ronde indruk tegen het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Het won thuis met 4-3 en zegevierde donderdag met 0-2 in Leverkusen. In de groepsfase waren de Zwitsers minder overtuigend met de tweede plaats in Groep A. Het team eindigde tweede met drie punten minder dan AS Roma, maar wel met een flinke marge op CFR Cluj en CSKA Sofia.

Een vervelende bijkomstigheid voor Ajax is overigens dat Young Boys de thuiswedstrijden speelt op kunstgras. Omdat de Amsterdammers, die Lille uit het toernooi kegelden, eerst thuis in actie komen is dat voor later zorg. Het tweeluik met Young Boys is overigens ook een hereniging met Miralem Sulejmani, die onder contract staat bij de Zwitserse topclub. Young Boys begon dit seizoen overigens in de Champions League-voorrondes, maar werd in de derde ronde uitgeschakeld door Midtjylland. Vorig voetbaljaar was Young Boys overigens ook actief tegen een Nederlandse tegenstander. Het zat toen in de Europa League-poule bij Feyenoord. De Zwitsers wonnen toen thuis met 2-0 van Feyenoord en speelden in Rotterdam met 1-1 gelijk.

Ajax speelt op donderdag 11 maart thuis tegen Young Boys en speelt een week later op het Zwitserse kunstgras.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen