Spoorboekje: Barça, Nederlandse kelderkraker en Transferweekje

27 februari 2021, 11:17

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 27 februari.

Specials

Transferweekje

In de meeste landen is de transfermarkt op het moment dicht, maar dat betekent niet dat de clubs stil zitten. Transfervrije spelers worden aangetrokken en ook zijn clubs al volop bezig met het volgende seizoen. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

Manchester City - West Ham United (13.30 uur)

Manchester City opent het Premier League-weekend met de topwedstrijd tegen West Ham United. The Hammers zijn in uitstekende vorm en staan nu op plek vier en dat is een behoorlijke verrassing te noemen. Een verlies voor de ploeg van Moyes zou betekenen dat West Ham ingehaald kan worden door de nummer vijf, Chelsea. Dat West Ham in de race is voor een Champions League-ticket, is knap van de Londenaren. Manchester City kan met een zeeg de voorsprong voor een paar uurtjes vergroten tot dertien punten op nummer twee United.

Sevilla - FC Barcelona (16.15 uur)

Ronald Koeman mag met zijn Barcelona een bezoekje brengen aan Sevilla. Bij verlies zal de topclub de derde plaats moeten afstaan aan de ploeg van Luuk de Jong. Andersom is het een mooie mogelijkheid voor Koeman om wat ruimte te creëeren tussen plek drie en vier. Afgelopen woensdag won Barcelona nog met overtuigende cijfers van Elche, mede door de impulsen van Frenkie de Jong en Lionel Messi. Sevilla en Barcelona strijden overigens ook om een plek in de bekerfinale. Het eerste duel eindigde in een 2-0 zege voor Sevilla.

RB Leipzig - Borussia Mönchengladbach (18.30 uur)

Borussia Mönchengladbach mag het na de nederlaag in Hongarije tegen Manchester City opnemen tegen RB Leipzig. Terwijl Die Fohlen Het maar niet voor elkaar krijgen om een knappe reeks neer te zetten, is Leipzig op dreef. De ploeg onder leiding van Nagelsmann zette vorige week voor de tweede keer sinds de komst van Nagelsmann een reeks neer waarin ze vier keer achter elkaar wonnen. Als Leipzig vandaag ook wint, zou het bij een verlies van Bayern de koppositie over kunnen nemen.

ADO Den Haag - RKC Waalwijk (18.45 uur)

ADO Den Haag heeft opnieuw een degradatiekraker voor de boeg. De Hagenezen nemen het na het gelijke spel tegen Willem II op tegen RKC Waalwijk, de ploeg die maar twee plekken boven ze staat. Bij een overwinning van ADO passeer de ploeg uit Den Haag concurrent Willem II, en staat het voor het eerst in tijden op een positie voor een promotie/degradatie play-offplek.

Voetbal op tv

13.30 uur: Manchester City - West Ham United, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

14.00 uur: FC Eindhoven - FC Volendam, ESPN, live verslag van het Eerste Divisie-duel

15.30 uur: Bayern München - 1. FC Köln, ESPN 4, live verslag van het Bundesliga-duel

15.30 uur: VFL Wolfsburg - Hertha BSC, ESPN 3, live verslag van het Bundesliga-duel

16.15 uur: Sevilla - FC Barcelona, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel

16.30 uur: FC Utrecht - FC Emmen, ESPN 2, live verslag van het Eredivisie-duel

18.30 uur: Leeds United - Aston Villa, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

18.30 uur: RB Leipzig - Borussia Mönchengladbach, ESPN 4, live verslag van het Bundesliga-duel

18.45 uur: ADO Den Haag - RKC Waalwijk, ESPN, live verslag van het Eredivisie-duel

20.00 uur: Vitesse - VVV-Venlo, ESPN 2, live verslag van het Eredivisie-duel

20.45 uur: Hellas Verona - Juventus, Ziggo Sport, live verslag van het Serie A-duel

21.00 uur: Heracles - FC Twente, ESPN, live verslag van het Eredivisie-duel

21.30 uur: FC Porto - Sporting, Ziggo Sport, live verslag van het Primeira Liga-duel

22.40 uur: NOS Studio Sport Eredivisie, NPO 1, samenvattingen van de Eredivisie-duels

23.20 uur: Match of the Day, BBC One, samenvattingen van de Premier League-duels

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen