Analyticus Boskamp denkt aan stoppen: "Ben aan het afbouwen"

26 februari 2021 – Jan Boskamp overweegt te stoppen met Veronica Inside. De analist die al jaren trouw bij de talkshow aanschuift, heeft dat aangegeven via Het Laatste Nieuws. De Feyenoord-supporter overwoog vorig jaar al af te zwaaien als analyticus, maar ging vanwege het verschoven EK toch langer door.

Analyticus Boskamp denkt aan stoppen: "Ben aan het afbouwen"

Tijdens het interview viel Boskamp al snel met de deur in huis. "Ik zou normaal vorig jaar afscheid hebben genomen met het EK maar ja, alles werd afgelast. Ik hoop nu maar dat het dit jaar mét publiek kan doorgaan." De 72-jarige analist maakt inmiddels al bijna elf jaar onderdeel uit van het vaste gastenbestand van VI. Wekelijks komt de in België woonachtige Boskamp met de auto naar Nederland om zijn licht te laten schijnen over de actualiteiten in de voetbalwereld. "Ik blijf mezelf en zorg dat er gelachen kan worden. Als het gesprek in de studio wat slapjes wordt, gooi ik 'n bommetje zodat iedereen weer wakker wordt. Dat maakt het ook voor mezelf veel leuker."

Donderdagavond zat Boskamp nog in de studio voor de Europa League-uitzending op RTL 7. "Je ziet me in België niet vaak meer op tv, wel in Nederland op Veronica en RTL7. Maar ik ben langzaam aan het afbouwen. Ik zou normaal vorig jaar afscheid hebben genomen met het EK maar ja, alles werd afgelast. Ik hoop nu maar dat het dit jaar mét publiek kan doorgaan", sprak Boskamp.