Ex-prof Bouaouzan als verdachte in grote drugszaak voor rechter

26 februari 2021 – Rachid Bouaouzan moet komende dinsdag voor de rechter verschijnen in een pro-formazitting. De voormalig aanvaller van onder meer Sparta Rotterdam en NEC, wordt verdacht van betrokkenheid bij de criminele organisatie rond de Rotterdamse drugsbaron Roger P., die beter bekend is als 'Piet Costa'.

Ex-prof Bouaouzan als verdachte in grote drugszaak voor rechter

De inmiddels 37-jarige voormalig aanvaller hing in 2013 zijn voetbalschoenen aan de wilgen na een periode bij Helsingborgs IF in Zweden. Na zijn carrière heeft hij zich volgens justitie bezig gehouden met witwassen en drugshandel. Het werd heet onder de voeten van Bouaouzan toen de politie de berichtendienst Encrochat wist te hacken. In 2020 kon de politie zodoende drie maanden lang meelezen in de berichten die werden gestuurd door de verdachten. Volgens het Algemeen Dagblad sprak Roger P. in zijn berichten over 'de voetballer' en 'die agressieveling' om Bouaouzan aan te duiden. Uiteindelijk werd Bouaouzan eind 2020 aangehouden door de politie. Sindsdien ziet hij achter slot en grendel.

Bouaouzan wordt er van verdacht om geldbedragen te hebben witgewassen voor de organisatie van Roger P. Het zou gaan om bedragen van 75.460 en 78.800 euro. Ook zou hij met drugsgeld een huis in Barcelona hebben gekocht. Dinsdag staat de voormalig profvoetbal terecht in het onderzoek '26Sartell', net als zeven andere verdachten. Dat onderzoek gaat over het invoeren van grote partijen drugs naar Nederland. Het betreft partijen drugs van respectievelijk 1015 kilo in 2015 en 3776 kilo in 2016.

Horrortackle
Tijdens zijn actieve carrière baarde Bouaouzan opzien vanwege een horrortackle in 2004. De aanvaller raakte Niels Kokmeijer van Go Ahead Eagles zo hard dat hij zijn been brak en zijn carrière voorbij was.

gerelateerd