Haller treurt: "Doet me pijn om Ajax in Europa te zien"

26 februari 2021 – Met vijf goals en vijf assists heeft Sébastien Haller geen aanpassingstijd nodig gehad bij Ajax. De Frans-Ivoriaanse spits is direct van grote waarde bij de Amsterdammers, al is dat slechts op de Nederlandse velden. Het dramatische verhaal is bekend: Ajax vergat de spits in te schrijven voor het restant van de Europa League.

Haller treurt: "Doet me pijn om Ajax in Europa te zien"

Ook voor Haller voelt het nog altijd als een flinke domper. De voor 22,5 miljoen euro overgenomen Haller mag dit seizoen niet meer met Ajax in de Europa League acteren. Donderdagavond bereikte de ploeg van Erik ten Hag nog de volgende ronde ten koste van Lille OSC. "Het doet me pijn om de Europese wedstrijden te zien, maar het is niet anders", aldus de spits op het YouTube-kanaal van Ajax. "Ik probeer me te focussen op mijn fitheid. De volgende keer ga ik de inschrijving zelf controleren", knipoogt de spits.

Toch heeft hij nog geen seconde spijt gehad van zijn overstap naar Amsterdam, waar hij getuige de eerste weken perfect lijkt te passen. "Het team creëert veel kansen en je wordt hier als spits goed bediend. Natuurlijk is dit een goede plek voor een aanvaller." Met zijn hoge doelpuntenbijdrage behoort hij wekelijks tot de uitblinkers bij de Eredivisie-koploper.

Vooral met Dusan Tadic voelt hij binnen de lijnen een goede klik. "Ik spreek veel met hem om onze connectie te versterken. Samen kunnen we mooie dingen doen. Ik ben blij dat we elkaar al goed aanvoelen. Het is vrij makkelijk om met hem samen te spelen, want hij weet precies hoe hij me moet bedienen. Dan is het voor mij slechts een kwestie van scoren."

gerelateerd