Bayern vindt topvorm terug; weer pijnlijke middag voor Schalke 04

27 februari 2021, 17:32   Bijgewerkt: 27 februari 2021, 17:44

Bayern München lijkt het korte sportieve dipje van een week geleden weer helemaal te boven. Nadat het afgelopen dinsdag in de Champions League al oppermachtig was tegen SS Lazio (1-4), had het zaterdagmiddag ook weinig moeite met 1. FC Köln. Der Rekordmeister won met liefst 5-1.

Even leek Bayern het helemaal kwijt te zijn. Nadat het zich op 11 februari in Qatar tot wereldkampioen had gekroond, speelde het met 3-3 gelijk tegen laagvlieger Arminia Bielefeld en verloor het met 2-1 bij Eintracht Frankfurt. De eventuele onrust die dit opleverde is echter snel de kop in gedrukt. In de Champions League nam het al in de heenwedstrijd grote afstand van SS Lazio (1-4) en ook FC Köln zou uiteindelijk met grote cijfers worden verslagen. 

Dat begon met twee voorzetten van Leon Goretzka. In de achttiende minuut legde hij de bal op het hoofd van Maxim Choupo-Moting en een kwartier later was het Robert Lewandowski die van zijn assist kon profiteren. Na rust leek Köln het de koploper toch nog moeilijk te kunnen maken, toen Ellyes Skhiri het geschutter achterin bij Bayern afstrafte. In het laatste halfuur was het echter toch de thuisploeg die verder uitliep.

Thomas Müller viel voor het eerst in nadat hij door corona bijna drie weken langs de kant stond. Dat rentree bekroonde hij binnen een minuut met een assist. Het was opnieuw Lewandowski die daarvan kon profiteren. De enige gevaarlijke kans die Köln nog kreeg op een nieuwe aansluitingstreffer - met dank aan een fout van Manuel Neuer - belandde op de paal, waarna Serge Gnabry de score namens de thuisploeg tot 4-1 en 5-1 deed oplopen. Bayern lijkt de vorm van voor het WK voor clubteams weer te pakken te hebben en stevent af op weer een nieuwe landstitel. 

Borussia Dortmund - Arminia Bielefeld 3-0

Borussia Dortmund heeft zaterdagmiddag zonder al te veel moeite gewonnen van Arminia Bielefeld. Daar had het wel even voor nodig; beide doelpunten vielen pas in de tweede helft. Een hoofdrol was weggelegd voor Jadon Sancho. De linksbuiten bereidde de eerste treffer van Mahmoud Dahoud voor en schoot vervolgens vanaf de penaltystip zelf ook binnen. De uitblinker bereikte bovendien een prachtige mijlpaal: de assist op Dahoud was zijn vijftigste, waarmee hij op twintigjarige leeftijd de jongste speler in de Bundesliga is die dit aantal bereikte. Over mijlpalen gesproken: de negentienjarige Reinier zorgde als invaller met zijn eerste Dortmund-treffer voor de 3-0 eindstand. 

VfB Stuttgart - Schalke 04 5-1

Schalke 04 bleek vanmiddag op bezoek bij VfB Stuttgart al snel weer een tamelijk kansloze wedstrijd te spelen. De ploeg uit Gelsenkirchen - waar de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar nog altijd ontbreekt - stond al na 34 minuten met liefst 3-0 achter, waarna het uiteindelijk met 5-1 verloor. Daarmee zal de druk op trainer Christian Gross, die naar verluidt niet meer op de steun van zijn spelers kan rekenen, alleen maar groter worden. Degradatie lijkt inmiddels onvermijdelijk voor de ploeg die sinds 1991 onafgebroken in de Bundesliga speelde.

VfL Wolfsburg - Hertha BSC 2-0

VfL Wolfsburg heeft in eigen huis geen fout gemaakt tegen Hertha BSC. De ploeg van Wout Weghorst won met 2-0 dankzij een eigen doelpunt van verdediger Lukas Klunter en een late treffer van Maxence Lacroix. Daarmee profiteert het van de misstap van Eintracht Frankfurt bij Werder Bremen (2-1) en staat het er in de top van de Bundesliga uitstekend voor. Bayern München is nog altijd koploper met 52 punten, gevolgd door RB Leipzig (47 punten, komt vanavond nog in actie), VfL Wolfsburg (45), Eintracht Frankfurt (42), Borussia Dortmund (39) en Bayer Leverkusen (37).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen