Barcelona wint eerste slag tegen Sevilla dankzij Messi

27 februari 2021, 18:20

De eerste van de twee ontmoetingen tussen Sevilla en FC Barcelona deze week is geëindigd in een overwinning voor de Catalanen. In Sevilla liet superster Lionel Messi zijn voeten weer eens spreken. Met een fraaie assist bij de openingstreffer en een knappe 0-2 van de hemzelf had de Argentijn een belangrijke bijdrage aan de 0-2 overwinning.

Sevilla en Barcelona lijken dit seizoen maar niet van elkaar af te komen. De ploegen staan al lange tijd dicht bij elkaar op de ranglijst en treffen elkaar ook in de Copa del Rey, waardoor ze deze week twee keer tegenover elkaar zouden staan. De spanning werd vandaag alvast wat opgevoerd, want waar Sevilla in de heenwedstrijd in het bekertoernooi nog met 2-0 te sterk was, liet Barça vandaag zien ook met die cijfers te kunnen winnen.

Tactisch gezien was het een interessante vertoning. Ronald Koeman besloot zijn elftal aan te passen en met een driemanscentrum te spelen, bestaande uit Oscar Mingueza, Gerard Piqué en Clement Lenglet. Sergino Dest en Jordi Alba zouden zo de gehele vleugel tot hun beschikking hebben. Daar stond een tamelijk defensief Sevilla tegenover, maar na 29 minuten vonden de Catalanen toch een gaatje. Een even nonchalante als prachtige steekbal van Lionel Messi stelde Ousmane Dembélé in de gelegenheid om Barça op een 0-1 voorsprong te schieten, eentje die het mee zou nemen de rust in.

Pas na rust begon ook Sevilla zelf wat kansen te creëren, maar was het laat in de wedstrijd toch Barcelona dat ook het tweede doelpunt van de wedstrijd kon maken. Opnieuw was het Messi die zijn kwaliteiten liet zien. De Argentijn passeerde zijn man, schoot tegen doelman Bono op, maar frommelde de bal vervolgens toch het doel in. Wel kende de mooie middag voor Ronald Koeman één grote smet; Ronald Araújo, wiens terugkeer door de personele problemen achterin meer dan welkom was, maakte zijn rentree, maar viel een kwartier later weer geblesseerd uit. Aanstaande woensdag, als Sevilla in de Copa del Rey revanche zal willen nemen, zal hij er dus niet bij zijn. 

Sevilla is dus gewaarschuwd, al gaat het woensdag in Camp Nou dus wel met een 2-0 voorsprong de wedstrijd in. Meer zorgen zal het zich maken om de positie op de ranglijst. Door de nederlaag is het gat met nummer twee FC Barcelona vergroot tot vijf punten. Bovenin maakt de ploeg van Koeman het wel weer spannend. Waar de achterstand enkele weken geleden niet te overbruggen leek, komt Barça nu op twee punten van koploper Atlético Madrid, dat nog wel twee wedstrijden tegoed heeft. Real Madrid volgt, op drie punten van Atlético en één van Barcelona. Sevilla is met een achterstand van zeven punten op de koploper de nummer vier. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen