Bologna geeft CL-afstraffing Lazio pijnlijk vervolg

27 februari 2021, 19:54   Bijgewerkt: 27 februari 2021, 19:59

SS Lazio heeft zich de afgelopen week niet gemanifesteerd als een echte Champions League-ploeg. Waar het na de 1-4 nederlaag tegen Bayern München van afgelopen dinsdag een wonder nodig heeft om dit seizoen nog in het toernooi te blijven, lijkt ook een ticket voor het volgende seizoen weer iets verder weg. In de Serie A verloor de ploeg met 2-0 van Bologna.

Dat gebeurde ondanks dat clubtopscorer Ciro Immobile al na achttien minuten namens Lazio van elf meter mocht aanleggen. De spits miste dit seizoen slechts één van zijn zeven penalty's, maar dit werd nummer twee. De spits schoot slecht binnen en stelde doelman Lukasz Skorupski in de gelegenheid om 'm te stoppen. Tot overmaat van ramp viel de bal een minuut later aan de andere kant wel binnen. Pepe Reina wist een eerste schot nog te keren, maar bij de paal kon linksback Ibrahima Mbaye de rebound van dichtbij eenvoudig binnenschieten: 1-0 voor Bologna.

Na rust ging SS Lazio - waar Wesley Hoedt overigens negentig minuten meespeelde - op zoek naar de gelijkmaker, maar was het juist Bologna dat ondanks dat het na rust minder creëerde, wel de voorsprong verdubbelde. Dat gebeurde met een erg fraaie treffer van Nicola Sansone, die bij een voorzet goed voor zijn man kwam en met een volley vol binnenschoot. Het was 2-0, een klap die Lazio niet meer te boven kwam. Het blijft vooralsnog zesde, al heeft nummer zeven Napoli met drie punten minder nog twee wedstrijden tegoed. Ook de top vijf moet nog in actie komen en kan dus verder uitlopen. Een plek in de top vier zou recht geven op een Champions League-ticket, maar dat wordt nog een hels karwei voor de ploeg van Simone Inzaghi.