Slechts punt voor Juve na matig duel tegen Verona

27 februari 2021, 22:46

In een zeer matige wedstrijd is Juventus zaterdagavond niet verder gekomen dan een punt bij Hellas Verona. Kort na rust zette Cristiano Ronaldo De Oude Dame nog op voorsprong, maar een gelijkmaker van Antonin Barak bepaalde de eindstand op 1-1. Het puntverlies is extra zonde voor de ploeg van Matthijs de Ligt, omdat concurrenten AC Milan en AS Roma morgen tegenover elkaar staan.

De openingstreffer van Ronaldo vier minuten na rust was een van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd. De topscorer van de Serie A had zijn negentiende treffer vooral te danken aan Federico Chiesa, die zijn ploeggenoot helemaal vrij zag staan en in de gelegenheid stelde om daarvan te profiteren. Het schot van Ronaldo leek houdbaar, maar doelman Marco Silvestri liet de bal onder zich door glippen.

Ook toen het op voorsprong stond, wist Juventus maar niet te overtuigen. Het had de overhand, maar zette dat niet om in echte kansen. Ook voor Hellas Verona waren die er niet veel, maar een goed uitgespeelde goal in de 77e minuut bleek voldoende voor een punt. Bij een voorzet van Darko Lazovic sprong Antonin Barak veel hoger dan zijn bewaker Alex Sandro en kopte hij de gelijkmaker binnen. In de slotfase maakte Verona zelfs nog het meeste aanspraak op de winnende treffer, al is 1-1 misschien wel de beste afspiegeling van een evenwichtige, maar vooral slechte wedstrijd.