Dit zijn de vermoedelijke opstellingen van PSV en Ajax

28 februari 2021, 08:48

Na de Europese midweek spelen PSV en Ajax zondagmiddag in het Philips Stadion dé kraker van de 24ste speelronde in de Eredivisie. De Amsterdammers kunnen in het hol van de leeuw een reuzenstap richting de landstitel zetten, terwijl de Eindhovenaren de spanning in de titelstrijd kunnen terugbrengen. Wie sturen Roger Schmidt en Erik ten Hag vanaf 14.30 uur het veld in?

Schmidt wil weleens verrassen met zijn opstelling, maar in de topper tegen Ajax zal de Duitse oefenmeester ongetwijfeld in zijn sterkste basiself willen starten. Ibrahim Sangaré is normaal gesproken een vaste waarde in het elftal van Schmidt, maar de middenvelder uit Ivoorkust moet vanwege een schorsing de topper aan zich voorbij laten gaan. Het Algemeen Dagblad vermoedt dat, net zoals afgelopen donderdag tegen Olympiakos, de plek van Sangaré op het middenveld wordt overgenomen door Olivier Boscagli.

Bovengenoemde krant voorspelde zaterdag dat Mohamed Ihattaren in de basis zou terugkeren, wat ten koste zou gaan van Ryan Thomas. Die voorspelling werd gemaakt voordat bekend was geworden dat Schmidt een aanvaring heeft gehad met Ihattaren. Het Eindhovens Dagblad schreef zaterdagavond over de botsing tussen de trainer en speler en voegde daaraan toe dat Ihattaren misschien zelfs helemaaal geen deel zal uitmaken van de selectie.

Bij Ajax hangt de opstelling af van de fitheid van twee spelers. Zowel achter de naam van Daley Blind als Nicolás Tagliafico werd in aanloop naar de wedstrijd in Eindhoven een vraagteken gezet. Het lijkt erop dat Blind wel fit genoeg is om te starten en Tagliafico niet, waardoor de Ajax-verdediging ten opzichte van het duel met Lille niet wordt gewijzigd. Voorin zal David Neres plaatsmaken voor Sébastien Haller, waardoor Dusan Tadic naar de linkerflank verhuist.

Vermoedelijke opstelling PSV: Mvogo, Dumfries, Teze, Viergever, Max, Rosario, Boscagli, Götze, Thomas, Malen, Zahavi

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg, Rensch, Timber, Martínez, Blind, Álvarez, Klaassen, Gravenberch, Antony, Haller, Tadic

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen