Griezmann slachtoffer van tactische vondst Koeman

28 februari 2021, 09:25

Antoine Griezmann was zaterdagavond een verrassende bankzitter bij FC Barcelona tegen Sevilla. Het gerucht deed de ronde dat een aanvaring met Ronald Koeman ten grondslag lag aan de reservebeurt van de Franse aanvaller, maar dat wordt ontkend door de Nederlandse trainer. Vanuit tactisch oogpunt besloot Koeman om Griezmann op de bank te houden.

Griezmann kwam zaterdagavond zelfs helemaal niet aan spelen toe. Zonder de Fransman won Barça met 0-2 bij Sevilla. "Hij zat niet op de bank om een signaal af te geven. We besloten het systeem te veranderen om met Dembélé voorin meer diepgang te creëren. Toen we met 1-0 leidden, wilden we iemand naast Leo zetten die meer snelheid heeft dan Griezmann. Hij is niet gestraft", aldus Koeman.

Barça trad in een 5-3-2-systeem aan tegen Sevilla. Een tactische vondst die meteen zijn vruchten afwierp, want het lastige uitduel werd op overtuigende wijze gewonnen. Door de 0-2 zege is het gat met Atlético Madrid teruggebracht tot twee punten. De Madrileense koploper, die de laatste weken in mindere vorm steekt, heeft nog wel twee wedstrijden te goed.

Komende woensdag neemt FC Barcelona het opnieuw op tegen Sevilla. Dan strijden de clubs om een plek in de finale van de Copa del Rey. Barça verloor het heenduel met 2-0 en heeft dus wat goed te maken. De zege van zaterdag heeft het vertrouwen van de Catalaanse formatie een flinke boost gegeven. "Deze wedstrijd doet ons geloven in een comeback. Barça moet altijd winnen. We moeten in alle competities voor onze kansen blijven gaan."

Blessures

Smetje op de uitzege was het uitvallen van zowel Pedri als Ronald Araújo. Pedri viel uit met een kuitbeenblessure, terwijl Araújo het veld verliet met enkelklachten. Het is vooralsnog onduidelijk hoe lang zij uit de roulatie zijn.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen